Το νέο Hyundai i30 τώρα και σε υβριδική έκδοση

Η οικογένεια του compact οικογενειακού ανανεώθηκε και απέκτησε πλουσιότερο εξοπλισμό

  • -
  • -

Την πλήρως ανανεωμένη σειρά του i30, hatchback, fastback και wagon, παρουσιάζει η Hyundai. Πέρα από το σχεδιαστικό φρεσκάρισμα, το compact οικογενειακό μοντέλο απέκτησε πλουσιότερο εξοπλισμό, καθώς και έκδοση mild hybrid, με ηλεκτρικό σύστημα 48V. Επιπλέον, η έκδοση N Line θα είναι διαθέσιμη και στο wagon μοντέλο.

Στόχος των σχεδιαστών της Hyundai, με τη νέα μάσκα 3D, είναι να κάνουν το i30 να φαίνεται πιο φαρδύ και άρα να έχει μία πιο δυναμική παρουσία στο δρόμο. Τα φωτιστικά σώματα είναι πιο λεπτά και ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας, σχήματος V. Το 5θυρο i30 έχει νέα πίσω προφυλακτήρα, για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Νέα εξωτερικά χρώματα νέες ζάντες αλουμινίου 16 ή 17 ιντσών (17 ή 18 ιντσών στην N Line), νέες επενδύσεις στην καμπίνα των επιβατών, προσφέρουν περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης. Το ψηφιακό ταμπλό του ανανεωμένου i30 αποτελείται από την οθόνη αφής 7’’ για το σύστημα πολυμέσων (συμβατό με Android Auto and Apple CarPlay) και την οθόνη 10,25’’ στον πίνακα οργάνων. Η τεχνολογία Bluelink παρέχει τις υπηρεσίες Connected Car, για ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και έλεγχο λειτουργιών του αυτοκινήτου μέσω εφαρμογής στο κινητό.

Επεμβάσεις έχουν γίνει στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης των N Line Hatchback και Fastback, σε συνδυασμό με τον νέο 1.5 T-GDi 160 PS 48V και τον 1.6 Diesel 136 PS 48V, για καλύτερη συμπεριφορά και αίσθηση στο δρόμο. Η διαθέσιμη γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει επίσης τον 1.5 110 PS (με 6άρι μηχανικό κιβώτιο), τον 1.0 T-GDI 120 PS (με μηχανικό ή διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων), τον 1.0 T-GDI 120 PS σε υβριδική έκδοση 48V, τον 1.6 Diesel 115 PS (με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο).

Και βέβαια, η Hyundai εξακολουθεί να δίνει μεγάλη βαρύτητα στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού: Lane Following Assist για διατήρηση του αυτοκινήτου στο κέντρο της λωρίδας, Rear Collision-avoidance Assist για αυτόνομη πέδηση όταν το i30 κινείται προς τα πίσω, Leading Vehicle Departure Alert όταν το εμπρός όχημα αρχίζει να κινείται (π.χ. στο φανάρι).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...