Έρχονται τα υβριδικά Suzuki

Ηλεκτρικό σύστημα 48V για τα Swift sport, Vitara και S-Cross

  • -
  • -

Την άνοιξη θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη – και στην Ελλάδα – τα νέα υβριδικά μοντέλα της Suzuki. Ενσωματώνοντας τεχνολογία mild hybrid με ηλεκτρικό σύστημα 48V, τα Swift Sport, Vitara, S-Cross θα κερδίσουν σε ροπή (235 Nm από τις 2.000 rpm) ενώ ταυτόχρονα θα εμφανίζουν χαμηλότερη κατανάλωση έως 15% και μειωμένους ρύπους έως 20%. Κάνοντας χρήση του νέου βενζινοκινητήρα Boosterjet, τα τρία μοντέλα θα πουν «αντίο» στον τωρινό 1.4 Boosterjet με το μηχανικό κιβώτιο.

Το σύστημα με την 48V μπαταρία ιόντων λιθίου έχει την ίδια φιλοσοφία με το τωρινό 12V Hybrid SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) που έκανε την εμφάνισή του το 2016. Μόνο που πλέον οι δυνατότητες είναι αυξημένες και το κέρδος σε κατανάλωση-ρύπους μεγαλύτερο.

Πέρα από την μπαταρία (φορτίζεται κατά το φρενάρισμα και όταν το όχημα ρολάρει), το mild hybrid σύστημα της Suzuki περιλαμβάνει μονάδα μίζας-γεννήτριας (ISG) που υποβοηθεί τον θερμικό κινητήρα και μετατροπέα 48V-12V (DC/DC), για την παροχή ενέργειας σε συστήματα που απαιτούν χαμηλότερη τάση, όπως τα φώτα, το ηχοσύστημα και ο κλιματισμός. Το συνολικό βάρος του συστήματος δεν υπερβαίνει τα 15 kg.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές καθώς θα πλησιάζουμε στα αποκαλυπτήρια των νέων υβριδικών Suzuki, τα οποία είναι προγραμματισμένα για τον Μάρτιο του 2020.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ SUZUKI SWIFT SPORT



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...