Το υβριδικό Grandland X και σε προσθιοκίνητη έκδοση

Με 224 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία 57 km

  • -
  • -

Μία δεύτερη – πιο προσιτή οικονομικά – έκδοση του Grandland X Plug-in Hybrid λανσάρει η Opel. Πρόκειται για το προσθιοκίνητο μοντέλο, το οποίο τοποθετείται δίπλα στο τετρακίνητο Grandland X Hybrid4.

Στην περίπτωση του προσθιοκίνητου υβριδικού Grandland X, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης 1.6 αποδίδει 180 ίππους και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ισχύος 110 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος είναι 224 ίπποι, έναντι 300 ίππων του τετρακίνητου Grandland X Hybrid4. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Ο ηλεκτροκινητήρας λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2 kWh, χωρητικότητα που είναι επαρκής για να χαρίσει στο Grandland X αυτονομία μηδενικών ρύπων 57 km (σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP). Η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί 8,9 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 km/h.

Η τιμή του υβριδικού Grandland X στη Γερμανία αρχίζει από τις 38.512 ευρώ, μετά την έκπτωση από την κρατική επιδότηση. Η άφιξή του στην Ελλάδα αναμένεται την άνοιξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΛΛΑ 6 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ OPEL ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΩΣ ΤΟ 2021

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...