Ferrari 488 Challenge Evo

Με νέο αεροδυναμικό πακέτο

  • -
  • -

Τη διάδοχο της 488 GT3 Evo παρουσίασε η Ferrari. Πρόκειται για την 488 Challenge Evo, η οποία έχει αναβαθμίσεις για το 2020. Στόχος είναι να βελτιστοποιήσει τη συνεργασία του αεροδυναμικού πακέτου με αυτό των δυναμικών χαρακτηριστικών του πλαισίου και το πετυχαίνει αυτό αναβαθμίζοντας την αεροδυναμική του μοντέλου.

Το τεχνικό και σχεδιαστικό τμήμα δημιούργησαν ένα νέο εμπρός μέρος, το οποίο είναι κατά 30% πιο αποδοτικό αεροδυναμικά. Μεταξύ των αλλαγών που έγιναν είναι αυτή του εμπρός τμήματος χαμηλά που αυξάνει την αεροδυναμική και παράλληλα την ισορροπία του αυτοκινήτου. Επίσης νέες είναι οι εισαγωγές του αέρα για τα ψυγεία, όπως και οι εισαγωγές στα φτερά που βελτιώνουν την ψύξη των φρένων.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο έχει αρκετές ομοιότητες με την FXX-K, με την αεροτομή στο πίσω μέρος να παράγει μεγάλη αρνητική άντωση. Πιο συγκεκριμένα η 488 Challenge Evo είναι βελτιωμένη σε αυτόν τον τομέα κατά 50% σε σχέση με την 488 Challenge.

Επιπλέον, η Ferrari συνεργάζεται στενά με την Pirelli για να εξελίξουν ένα ελαστικό. Η 488 Challenge Evo εφοδιάζεται με το διαφορικό E-Diff3 και το F1-TCS σύστημα ελέγχου που βασίζεται στην τεχνολογία SSC (Side Slip Control). Στο εσωτερικό νέο είναι το τιμόνι και το σύστημα ελέγχου του ABS που είναι ρυθμίζεται από το διακόπτη «manettino».

Η Ferrari 488 Challenge Evo είναι διαθέσιμη ως νέα ή για όσους έχουν την υπάρχουσα 488 Challenge μπορούν να την αναβαθμίσουν με τα νέα μέρη.

[ΠΗΓΗ: FERRARI]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...