Το πρώτο ηλεκτρικό Mazda είναι ένα compact SUV

Το ΜΧ-30 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2020

  • -
  • -

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Τόκιο έκανε το MX-30, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της Mazda, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις αγορές. Με μέγεθος παραπλήσιο του CX-30 (το μήκος του φθάνει τα 4,4 μέτρα και το πλάτος το 1,8 μ), το ηλεκτρικό SUV ξεχωρίζει για τις καθαρές γραμμές του αμαξώματος και τις πίσω μικρές πόρτες που ανοίγουν αντίθετα, στα πρότυπα του RX-8. Λιτό αλλά ταυτόχρονα μοντέρνο, επενδεδυμένο με οικολογικά υλικά, το εσωτερικό του MX-30 μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβάτες.

Το όνομα MX-30 επελέγη ώστε να παραπέμπει στη σπορ φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της ιαπωνικής μάρκας. Διαθέσιμο ήδη προς παραγγελία σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες (από 34.400€ στη Γαλλία, από 33.990€ στη Γερμανία), το MX-30 θα φθάσει στις εκθέσεις της Mazda στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Η Mazda ονομάζει e-Skyactiv το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα του compact SUV. Το ηλεκτρικό μοτέρ λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 35,5 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 200 km με μία φόρτιση. Και βέβαια, το MX-30 εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού διαθέτει η Mazda στο… τεχνολογικό συρτάρι της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...