Επίσημο: Το νέο Land Rover Defender (video)

Το εμβληματικό μοντέλο αποτελεί το σημείο καμπής μιας σειράς νεωτεριστικών στοιχείων, προηγμένης τεχνολογίας και old school… off road διάθεσης

  • -
  • -

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, η «κουκούλα» του νέου Land Rover Defender… έπεσε στην τρέχουσα Έκθεση της Φρανκφούρτης. Το εμβληματικό μοντέλο ανασχεδιάστηκε προκειμένου να εναρμονίζεται στον 21ο αιώνα, χωρίς να αποκηρύσσει τα χαρακτηριστικά του στοιχεία που το ανήγαγαν σε τότεμ. Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου αντιστοιχεί σε 50.511 ευρώ (Βρετανία) και αφορά την έκδοση D200 Defender 110 με τον δίλιτρο diesel SD4 των 200 ίππων.

Συγκεκριμένα, η σιλουέτα του νέου Defender διακρίνεται για το τετραγωνισμένο, 4x4 σχήμα της και τη φειδωλή παρουσία καμπυλωτών γωνιών, οι οποίες το καθιστούν μοντέρνο. Επιπροσθέτως, η ρεζέρβα βρίσκεται στη γνώριμη για Land Rover θέση, και δη στην πόρτα αποσκευών, μια αισθητική «πινελιά» που εναρμονίζεται με το σκληροτράχηλο… DNA του, ενώ στην οροφή συναντώνται τα ανοιχτόχρωμα παράθυρα τύπου Alpine. Προαιρετικά διατίθεται η οροφή Folding Fabric, οι οποίοι επιτρέπει στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων να σηκώνονται όρθιοι και ν’ απολαμβάνουν στο έπακρο την αυθεντική εμπειρία του… σαφάρι.

To νέο Defender θα διατίθεται στις εκδόσεις αμαξώματος 90 και 110, ενώ υπάρχουν και οι υποκατηγορίες Defender, S, SE, HSE, First Edition καθώς και η κορυφαία Defender X. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα εξατομίκευσης του οχήματος μέσω τεσσάρων πακέτων εξοπλισμού, τα Εxplorer, Adventure, Country και Urban Pack.

Στο εσωτερικό τα δομικά στοιχεία του μοντέλου έχουν περάσει… από την αφάνεια στο… φως, με την έμφαση να δίνεται στην απλότητα και την πρακτικότητα. Για την τελευταία, μάλιστα, φροντίζει μια τρίτη αναδιπλούμενη θέση, ανάμεσα σε αυτές του οδηγού και του συνοδηγού. Ως εκ τούτου, το νέο Defender στην έκδοση 110 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες (μαζί με τον οδηγό), με τον χώρο αποσκευών να διαμορφώνεται στα 1.075 λίτρα, ενώ με αναδίπλωση της πίσω σειράς καθισμάτων αυτός «εκτοξεύεται στα 2.380 λίτρα.

Για την περιήγηση σε κακοτράχαλα εδάφη φροντίζει η κατά 95% νέα αρχιτεκτονική D7x η οποία βασίζεται σε μία ανεξάρτητη άτρακτο ολοφέρουσας επικάλυψης, η οποία επέφερε την κατασκευή της πιο ανθεκτικής δομής αμαξώματος που έχει γνωρίσει ποτέ το Land Rover.

Ακόμη, οι λάτρεις των off-road αποδράσεων επωφελούνται από τη λειτουργία διαμόρφωσης της συμπεριφοράς του οχήματος ανάλογα με το έδαφος (Confugurable Terrain Response), η οποία επιτρέπει στο όχημα να προσαρμόζεται στις εκάστοτε «εδαφικές ανάγκες». Στην υπερκέραση κάθε εμποδίου, παράλληλα, φροντίζει και η απόσταση των 291 mm που φέρει το μοντέλο από το έδαφος.

Πρωτοποριακή κρίνεται και η τεχνολογία “ClearSight Ground View”, η οποία προβάλλει στην κεντρική οθόνη τα σημεία του εδάφους που «αποκρύπτονται» από το καπό.

Το νέο Land Rover θα διατίθεται με προηγμένους κινητήρες diesel και βενζίνης, ενώ εντός του 2020, στην γκάμα θα προστεθεί και ένα υβριδικό σύνολο. Μέχρι τότε, για τους ενδιαφερόμενους προσφέρεται ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας P300, καθώς και ο εξακύλινδρος P400 επικουρούμενοι από μια αποδοτική ήπια υβριδική τεχνολογία. Εναλλακτικά, προσφέρονται τα μοτέρ πετρελαίου D200 και D240.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το μοντέλο θα φιλοξενεί το προηγμένο τεχνολογικά σύστημα infotainment Pivi Pro, με τη νέα οθόνη αφής να είναι πιο εύχρηστη. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός πως ανταποκρίνεται ακαριαία, χωρίς να απαιτούνται πολλές ρυθμίσεις από τον χρήστη.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...