Ανανεωμένα Audi A5 και S5

Ανάμεσα στα highlights, οι στιλιστικές τροποποιήσεις, οι αναβαθμίσεις των κινητήρων με την τεχνολογία MHEV και το σύστημα infotainment ΜΜΙ

  • -
  • -

Στην παρουσίαση των ανανεωμένων A5 Coupe, Sportback και Cabriolet, καθώς και των S5 Coupe και Sportback, προχώρησε η Audi. Όλες οι εκδόσεις έχουν υποβληθεί σε στιλιστικές αναβαθμίσεις, ενσωματώνουν προηγμένη τεχνολογία, καθώς και μια πληρέστατη γκάμα κινητήρων. H εμπορική τους πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020, με την τιμή εκκίνησης για το A5 Coupe 40 TFSI των 163 ίππων ν’ αντιστοιχεί στα 42.900 ευρώ (Γερμανία).

Ατενίζοντας το εξωτερικό οι αισθητικές αλλαγές του Α5 γίνονται εμφανείς στον μπροστινό προφυλακτήρα, με την κυψελοειδή μάσκα Singleframe να αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ πιο επιβλητικοί είναι και οι εισαγωγείς αέρα που την περιστοιχίζουν. Στην αρμονικότερη… συμβίωση με το υπόλοιπο αμάξωμα συνεισφέρουν τα διαφοροποιημένα μαρσπιέ, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει ο ανασχεδιασμένος διαχυτής και η τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 12 χρώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός σκούρου πράσινου, ενώ ως στάνταρ προσφέρονται οι LED κεντρικοί προβολείς.

Περνώντας στο εσωτερικό, στην κορυφή του ταμπλό δεσπόζει το σύστημα infotainment MMI με την οθόνη αφής των 10,1 ιντσών, «ανταποκρινόμενο» σε φωνητικές εντολές, οι οποίες αντικαθιστούν το περιστρεφόμενο συμβατικό μπουτον που συναντάγαμε στα προηγούμενα μοντέλα. Το MMI ενσωματώνει νέες λειτουργίες που διευκολύνουν την πλοήγηση, όπως είναι η δυνατότητα προβολής προτεινόμενων διαδρομών με βάση τους προηγούμενους δρόμους στους οποίους έχουν κινηθεί οι χρήστες. Επιπροσθέτως, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας συνορεύει με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των full HD 12,3 ιντσών.

Το ανανεωμένο Audi A5 διατίθεται με μια γκάμα τεσσάρων κινητήριων συνόλων (TFSI και TDI), η απόδοση των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 163 και 347 ίππων, πλαισιωμένα από το ήπιο υβριδικό σύστημα MHEV και αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο S tronic ή αυτόματο 8τάχυτητο κιβώτιο tiptronic. Οι τρεις ισχυρότεροι κινητήρες συνδυάζονται στάνταρ με το σύστημα τετρακίνησης Quattro, ενώ διατίθεται προαιρετικά στις βασικές εκδόσεις.

Αναφορικά με τα Audi S5 Sportback και Coupe, αυτά «φοράνε» τον νέο V6 πετρελαιοκινητήρα με την ισχύ ν’ αντικατοπτρίζεται στους 347 ίππους και τα 700 Nm ροπής. Ο τρίλιτρος TDI διακρίνεται τόσο για το δυναμισμό του όσο και τη μεγάλη αυτονομία του, ελέω του συστήματος MPHEV και του τροφοδοτούμενου με ηλεκτρική ενέργεια κομπρέσορα, ο οποίος «υποστηρίζει» τον υπετροφοδοτητή.

Αμφότερα τα S TDI μοντέλα επιταχύνουν από τα 0 στα 100 km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτροκινά στα 250 km/h. Για τη μετάδοση της κίνησης στα S5 Sportback και S5 Coupe, τέλος, φροντίζει το 8τάχυτο κιβώτιο tiptronic και το σύστημα τετρακίνησης Quattro.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...