Ανανεωμένη Porsche Macan Turbo: Με νέο μοτέρ και άγριο “λουκ”

Αποδίδει 440 άλογα και 550 Νm ροπής

  • -
  • -

Με νέο «αέρα» και μια ποικιλία αναβαθμίσεων καταφτάνει η ανανεωμένη Porsche Macan Turbo η οποία υπόσχεται μεγαλύτερες ταχύτητες, καλύτερα… φρένα και επιβλητικότερη παρουσία από τον πρόγονό της.

Το ανανεωμένο SUV μοντέλο θα φορά νέο κινητήρα, τον twin-turbo V6 των 2,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 440 άλογα και 550 Nm ροπής. Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα Macan, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του 7-τάχυτου κιβωτίου PDK διπλού συμπλέκτη και του συστήματος τετρακίνησης Porsche Traction Management (PTM).

Η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση επιτυγχάνεται σε 4,3 δευτερόλεπτα ενώ το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono την καθιστά εφικτή σε 4,1 δευτερόλεπτα. Και στις δύο περιπτώσεις –είτε επιλεχτεί το προαιρετικό πακέτο, είτε όχι- το ανανεωμένο μοντέλο είναι κατά 0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερο από το απερχόμενο. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, αυτή αντιστοιχεί σε 269 km/h.

Πέρα από τον νέο κινητήρα, στην εκτόξευση των επιδόσεων της ανανεωμένης Macan Turbo συνδράμουν μια σειρά νέων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων των φρένων Porsche Surface Coated Brakes (PSCB). Επιπροσθέτως, ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σπορ σύστημα εξάτμισης, ζάντες διαμέτρου 20 ιντσών, ενεργά αμορτισέρ Porsche Active Suspension Management (PASM), ενώ προαιρετικά διατίθενται –μεταξύ άλλων – τα φρένα Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Σε επίπεδο σχεδίασης, το μοντέλο έχει αποκτήσει μια πιο «άγρια» ομορφιά μέσω των τριών μεγάλων εισαγωγών αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα, τη νέα αεροτομή και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η οθόνης αφής full HD των 19,9 ιντσών, η οποία προσφέρει την τελευταία έκδοση του συστήματος infotainment Porsche Communication Management (PCM). Ατενίζοντας την οροφή συστηνόμαστε με την έντονη παρουσία του συνθετικού υλικού Alcantara, ενώ για την άνεση των επιβαινόντων φροντίζουν τα σπορ καθίσματα (Adaptive Sport Seats) με 18 ρυθμίσεις.

Σημειώνεται πως η ανανεωμένη Macan Turbo θα φτάσει στις αντιπροσωπείες του Ην. Βασιλείου στα τέλη του τρέχοντος έτους με τιμή εκκίνησης τα 75.458 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...