Από τα πιο αεροδυναμικά στην κατηγορία του το νέο Opel Astra

Η μείωση της οπισθέλκουσας συνεπάγεται μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2

  • -
  • -

 Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα μέχρι το παγκόσμιο ντεμπούτο της νέας γενιάς Opel Astra στην προσεχή Έκθεση της Φρανκφούρτης, η Opel αναγγέλλει πως αυτό θα συμπεριληφθεί στα πιο αεροδυναμικά μοντέλα της κατηγορίας του.

Αυτό διότι o συντελεστής οπισθέλκουσας τόσο σε sports tourer όσο και hatchback αμάξωμα θα είναι μόλις 0.26. Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του Astra παίζει καθοριστικό ρόλο στην μείωση των εκπομπών CO2, καθώς και της κατανάλωσης καυσίμου.

Αυτό επιτρέπει στους επικείμενους κατόχους του μοντέλου να γλιτώσουν αρκετά χρήματα και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της αποδοτικής οδήγησης. Συνολικά, μέσω των βελτιώσεων στην αεροδυναμική του νέου Astra έχει επιτευχθεί η μείωση των εκπομπών CO2 κατά 4,5g ανά χιλιόμετρο (σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP).

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αεροδυναμική βελτιστοποίηση διαδραματίζει η τεχνολογία active full-face shutter. Τόσο το πάνω όσο και το κάτω κομμάτι της γρίλιας μπορούν να κλείσουν και ν’ ανοίξουν αυτόματα –ανεξάρτητα το ένα από το άλλο- γεγονός που ενισχύει την αποδοτική οδήγηση. Επί παραδείγματι, μια μείωση της οπισθέλκουσας κατά 10% προσφέρει μειωμένη κατανάλωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, στον κύκλο δοκιμών NEDC, ή έως και 5 ποσοστιαίες μονάδες κατά την οδήγηση σε ταχύτητα 112 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ OPEL CORSA LPG ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ

Εν ολίγοις, η μειωμένη οπισθέλκουσα που επιφέρει η τεχνολογία full-face shutter, περιορίζει τις εκπομπές CO2 του Astra κατά 2.0g/km. Επίσης, προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων και αναφορικά με τη θερμοκρασία του κινητήρα. Η τεχνολογία full-face shutter επιτρέπει την επιβράδυνση της ψύχρανσης του κινητήρα μετά την απενεργοποίηση του, καθώς και την επιτάχυνση της θέρμανσής του, όταν αυτός είναι κρύος, κατά την ενεργοποίησή του. Η εν λόγω διαδικασία είναι πολύ σημαντική τους χειμερινούς μήνες μιας και επιφέρει σημαντικά οφέλη στην κατανάλωση καυσίμου.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...