Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό της Porsche Taycan

Μέχρι και ο συνοδηγός έχει τη δική του οθόνη αφής

  • -
  • -

Φυσικά ένα μοντέλο σαν την Taycan δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει προηγμένα συστήματα και σύγχρονες τεχνολογίες στο εσωτερικό της. Η Porsche «επιδεικνύει» το νέο της δημιούργημα, μιας και αποτελεί το πρώτο βήμα στην εποχή της... καθαρής ηλεκτροκίνησης. Μέχρι σήμερα όμως, η γερμανική εταιρεία, δεν έδειξε την καμπίνα του εντυπωσιακού μοντέλου, αλλά πλέον αποκαλύφθηκε επίσημα.

3.424 χλμ με ηλεκτρική Porsche σε 24 ώρες

Η μέση ταχύτητα της Taycan, που ταξίδεψε στην πίστα Nardo, κυμαινόταν μεταξύ 195 και 215 km/h

 

Το high-tech εσωτερικό περιλαμβάνει τέσσερις οθόνες (συν ακόμα μία για τους πίσω επιβάτες). Η πρώτη και αυτή που συναντά ο οδηγός αρχικά είναι ο πίνακας οργάνων, που είναι πλήρως ψηφιακός, ενώ στην κεντρική πλατφόρμα βρίσκεται η οθόνη του infotainment και ακριβώς από κάτω μια «βοηθητική» για τις ρυθμίσεις του κλιματισμού κ.ά. Αυτή η διάταξη θυμίζει πολύ τον διάκοσμο των ακριβών αυτοκινήτων της Audi, αλλά η Porsche προσφέρει προαιρετικά ακόμα δύο οθόνες. Η μία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον συνοδηγό και πάνω από το ντουλαπάκι. Αν και δεν έχουμε πολλά στοιχεία σχετικά με τις λειτουργίες της, ωστόσο η εταιρεία ανέφερε ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί την οθόνη χωρίς να αποσπάται καθόλου η προσοχή του οδηγού.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 16,8 ιντσών, καμπυλωτή και δεν έχει μαύρα περιθώρια περιμετρικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέρει ειδικές επιστρώσεις για να είναι ευκρινής σε κάθε περίπτωση, ενώ ο οδηγός ενημερώνεται για όλα όσα… συμβαίνουν στο ηλεκτρικό μοντέλο. Υπάρχουν δύο διαθέσιμα τιμόνια, το «απλό» και το GT με το δεύτερο να είναι προαιρετικό.

Στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας υπάρχει η οθόνη 10,9 ιντσών, η οποία έχει όλες τις βασικές λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων, καθώς και τη δυνατότητα να απαντάει και να εκτελεί εντολές του χρήστη μετά το «Hey Porsche». Ακριβώς από κάτω υπάρχουν οι αεραγωγοί και πιο κάτω υπάρχει κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής 8,4 ιντσών με απτική διάδραση. Από αυτή την οθόνη μπορεί κάποιος να ρυθμίσει τον κλιματισμό, τα θερμαινόμενα/ψυχόμενα καθίσματα και να εισάγει τον προορισμό του μέσω του συστήματος αναγνώρισης γραφής. Ακόμα, υπάρχει μια οθόνη για τον συνοδηγό, για να μην… ενοχλεί τον οδηγό όταν ο πρώτος θέλει να πλοηγηθεί στον χάρτη ή να κάνει τις ρυθμίσεις που επιθυμεί.

Αν τώρα σας φαίνονται πολλές οι οθόνες, η Porsche πρόσθεσε ακόμα μία (πέντε συνολικά) για τους πίσω επιβάτες διάστασης 5,9 ιντσών.

Τέλος, η καμπίνα είναι επενδυμένη από υψηλής ποιότητας υλικά και δέρματα, ενώ η πλήρης αποκάλυψη της Taycan θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...