Νέο Audi RS 6 Avant: Με 600 άλογα και 800 Nm ροπής

Η τέταρτη γενιά του δυναμικού station wagon επιταχύνει στα 100 km από στάση σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα

  • -
  • -

Στην παρουσίαση της τέταρτης γενιάς του νέου Audi RS6 Avant προχώρησε η γερμανική μάρκα με σήμα τους τέσσερις κύκλους, μόλις λίγες εβδομάδες πριν αυτό πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το νέο μοντέλο διακρίνεται για τις προηγμένες τεχνολογίες, τις προσεγμένες αισθητικές αναβαθμίσεις, διατηρώντας ανόθευτη τη λογική της μάρκας για κατασκευή οικογενειακών μοντέλων υψηλών επιδόσεων.

Το RS6 Avant «φορά» τον τετράλιτρο V8 twin-turbo βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και 800 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα 100 km από στάση να έρχεται σε 3.6 δευτερόλεπτα και το 0-200 km/h να αποτελεί υπόθεση 12 δευτερολέπτων. Όσον αφορά την τελική, αυτή περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Συνδυάζεται στάνταρ με το οκτατάχυτο αυτόματο Tiptronic, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί προσφέροντας ταχύτερες αλλαγές. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς (Quattro), ενώ μέσω του μηχανικού διαφορικού μπλοκέ η κίνηση φτάνει στους πίσω και μπροστά τροχούς σε αναλογία 60:40. Αν ένας τροχός «γλιστρήσει», τότε, αυτόματα, στέλνεται περισσότερη ροπή στους τροχούς με την καλύτερη πρόσφυση. Στις μπροστινές ρόδες μπορεί να μεταδοθεί μέχρι το 70% της συνολικής ροπής, ενώ στις μπροστινές μέχρι και 85%.

Το δυναμικό station wagon εφοδιάζεται στάνταρ με ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, η οποία χαρίζει στο μοντέλο ισχυρά κρατήματα. Το RS 6 Avant είναι 20 mm χαμηλότερο συγκριτικά με το Audi A6 Avant και σε ταχύτητες άνω των 120 km/h το μοντέλο χαμηλώνει ακόμη 10 mm. Υπάρχει δε ένα πρόγραμμα ανύψωσης, το οποίο σηκώνει το μοντέλο κατά 20 mm, όταν αυτό κινείται σε χαμηλές ταχύτητας.

Ο οδηγός μπορεί να «διαμορφώσει»…. τον χαρακτήρα του RS 6 Avant μέσω του Audi Drive Select, έχοντας να επιλέξει μεταξύ έξι προφίλ οδήγησης: comfort, auto, dynamic, efficiency, ενώ υπάρχουν και επιπλέον δύο ακόμα προγράμματα, στα οποία ο οδηγός εισάγει τις προσωπικές του ρυθμίσεις και ενεργοποιούνται μέσω του κουμπιού “RS MODE” το οποίο βρίσκεται στο τιμόνι.

Με επίκεντρο το design, το νέο RS 6 Avant είναι ένα εκ των πρώτων σπορ αυτοκινήτων της Audi που υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα που προορίζεται για τα RS μοντέλα. Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί η τρισδιάστατη κυψελωτή μάσκα, με φινίρισμα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, οι επιβλητικοί αεραγωγοί και η αφθονία των λογότυπων “RS”

Ατενίζοντας τη σιλουέτα του μοντέλου, δεσπόζουν οι ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών και των 10 ακτίνων, με τα τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων να προσφέρουν μια ξεχωριστή νότα. Επιπροσθέτως, επιθετική διάθεση αντανακλούν οι δύο απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες «αγκαλιάζονται» από ένα διακοσμητικό αλουμινίου.

Το RS 6 Avant διαθέτει ψηφιακό cockpit και το προηγμένο σύστημα ΜΜΙ. Στις ξεχωριστές οθόνες του μοντέλου ο οδηγός λαμβάνει μια σειρά πληροφοριών –μεταξύ άλλων- για την πίεση των ελαστικών, την ιπποδύναμη, τη ροπή κ.ο.κ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...