Το νέο Skoda Kamiq

Η τσεχική μάρκα εισέρχεται στην κατηγορία των compact SUV με ένα μοντέλο που κάνει θόρυβο

  • -
  • -

Δυναμικό μπάσιμο στην κατηγορία των compact SUV πραγματοποιεί η Skoda μέσω της παρουσίασης του Kamiq το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου Volkswagen και θα κρατάει… συντροφιά στα υπάρχοντα οχήματα ελευθέρου χρόνου της μάρκας, Kodiaq και Karoq. Το νέο μοντέλο «παντρεύει» την ευελιξία ενός μικρού σε διαστάσεις οχήματος με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις υπερυψωμένες θέσεις, ενώ χαρακτηρίζεται για την ευρυχωρία και την αφθονία προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης και infotainment.

Διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης TSI χωρητικότητας 1,0 ή 1,5 λίτρων.  Ο πρώτος αποδίδει 95 ή 116 ίππους, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 και 6 σχέσεων αντίστοιχα και ο δεύτερος 150 ίππους, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων Ακόμη, δίνεται η επιλογή του γνωστού πετρελαιοκινητήρα TDI 1,6 λίτρων των 116 ίππων (αυτόματο DSG 7 σχέσεων). Αργότερα θα προστεθεί και ο 1.0 G-TEC των 90 ίππων, ο οποίος θα είναι ο πρώτος κινητήρας φυσικού αερίου (CNG) που θα «φορεθεί» από SUV της τσεχικής μάρκας και θα συνδυάζεται με εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήρων. Όλοι οι κινητήρες πληρούν της προδιαγραφές εκπομπών Euro 6d- TEMP.

 

Φέρει μήκος 4.241 χιλιοστά, πλάτος 1,793 χιλιοστά και ύψος 1,553 χιλιοστά (μαζί με τις ράγες οροφής), ενώ διαθέτει μία νέα ανάρτηση που εξασφαλίζει 39 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, συγκριτικά με το Scala. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση της ασύμμετρης (σε αναλογία 60:40) πλάτης του πίσω καθίσματος, που προαιρετικά μπορεί να διαθέτει και κεντρικό υποβραχιόνιο. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού επιτρέποντας τη μεταφορών αντικειμένων μήκους έως και 2.447 χιλιοστών, ενώ εδρεύουν και έξυπνου αποθηκευτικοί χώροι που εξασφαλίζουν επιπλέον 26 λίτρα.

Εξωτερικά, στην επιβλητική εμφάνιση του μοντέλου συμβάλλουν οι μεγάλοι τροχοί των 16 έως 18 ιντσών, ενώ μοναδικότητα αντανακλά το ανάγλυφο καπό. Επιπροσθέτως, είναι το πρώτο Skoda με διαχωρισμένους προβολείς LED με φώτα ημέρας τοποθετημένα ψηλά και στην έκδοση full LED με δυναμικά φλας μπροστά και πίσω. Προαιρετικά διατίθεται και μια πανοραμική οροφή, ενώ όπως σε όλα τα καινούργια μοντέλα της μάρκας στην πίσω πόρτα, αντί για το λογότυπο υπάρχει η πλήρης αναγραφή, σε κεφαλαία, του ονόματος "SKODA".

Στο εσωτερικό, το βλέμμα μαγνητίζουν οι νέες επενδύσεις από Suedia, ενώ προσφέρονται ποικίλες ευκαιρίες για εξατομίκευση μέσω περιβαλλοντικού εσωτερικού φωτισμού, πολλών διακοσμητικών στοιχείων και ραφών, καθώς και δια του πακέτου εξοπλισμού Dynamic. Η διαγώνιος των οθονών κυμαίνεται μεταξύ 6,5 έως 9,2 ιντσών με το προαιρετικό σύστημα SKODA Sound System των δέκα ηχείων. Επίσης, είναι πάντα συνδεδεμένο και online χάρη σε μια ενσωματωμένη LTE eSIM, υποστηρίζει τη σύνδεση συσκευών μέσω του Apple CarPlay, του Android Auto ή του MirrorLink ™, ενώ ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές.

Σχετικά με τα συστήματα υποβοήθησης, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Lane Assist (Υποβοήθηση Λωρίδας), Front Assist με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection (Εμπρός Υποβοήθηση με Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης στην πόλη και Προληπτική Προστασία Πεζών) καθώς και Multi-Collision Brake (Πέδηση Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...