To Audi SQ7 αναβαθμίστηκε!

Η σπορ έκδοση του μεγάλου SUV της γερμανικής μάρκας ναι μεν φορά τον ίδιο κινητήρα με τον πρόγονό της, υιοθετεί, ωστόσο, ένα πιο άγριο look

  • -
  • -

Σχεδόν ένα μήνα μετά την αποκάλυψη του αναβαθμισμένου Q7, η Audi δίνει στο φως της δημοσιότητας και τη σπορ έκδοση του μοντέλου, SQ7, η οποία θα λανσαριστεί στο τέλος του Ιουλίου, με τιμή εκκίνησης τα 96.420 ευρώ (Γερμανία).

Κάτω από το καπό του εδρεύει ο V8 biturbo diesel κινητήρας των 435 ίππων και 900 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h και την επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση να «έρχεται» σε 4,8 δευτερόλεπτα.


Ένας ηλεκτρικός κομπρέσορας (EPC), συνεπικουρούμενος από ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 volt, συμπληρώνει τη δουλειά των δύο turbo, όταν το SQ7 TDI εκκινεί ή επιταχύνει από χαμηλή ταχύτητα, επιτρέποντάς του να την αναπτύξει γρήγορα και σε μικρό χρονικό διάστημα.

O τετράλιτρος κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο tiptronic και σύστημα τετρακίνησης quattro, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό ενσωματώνεται αερανάρτηση και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Στιλιστικά, το SQ7 υιοθετεί την τεχνοτροπία των μοντέλων της οικογένειας “Q” χωρίς να αποτάσσει το αγριότερο «λουκ» που είναι συνυφασμένο με τα μοντέλα “S”. Το ενδιαφέρον κεντρίζει η φαρδιά οκτάγωνη γρίλια Singlerfarm που συναντάται και στο Q7 και τα νέα φωτιστικά σώματα, ενώ «ατραξιόν» στο πίσω μέρος αποτελεί η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, ο νέος διαχυτής, καθώς και τα πιο «αιχμηρά» φώτα σε σχέση με τον πρόγονό του.

Ατενίζοντας το προφίλ του, το ανανεωμένο SQ7 «φορά» ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, ενώ ελέω της μεγάλης ισχύος του κινητήρα η διάμετρος των δίσκων ανέρχεται σε 400 mm εμπρός και 370 πίσω.

Οι επενδύσεις στο εξωτερικό είναι από δέρμα/ Alcantara ενώ φιλοξενούνται και ένθετα αλουμινίου τα οποία υπογραμμίζουν την σπορτίφ εμφάνιση του μοντέλου. Τα σπορ καθίσματα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, ενώ επιβλητική είναι η παρουσία και του ανοξείδωτου ατσαλιού σε εξαρτήματα όπως είναι τα πεντάλ και το υποπόδιο.

Στην κεντρική κονσόλα, τέλος, δεσπόζουν δύο οθόνες αφής, οι οποίες ενσωματώνουν, όπως και στο Q7, το εύχρηστο σύστημα πολυμέσων MMI (Μulti Media Interface), το σύστημα συνδεσιμότητας LTE Advanced, Wi-Fi hotspot, ενώ διαθέσιμη είναι η λειτουργία φωνητικών εντολών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...