Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο για τα 100ά γενέθλια της Bentley (vid)

Ηλεκτρικό και αυτόνομο, το EXP 100 GT δείχνει πώς θα μοιάζει ένα Grand Tourer στο μέλλον

  • -
  • -

Ακριβώς 100 χρόνια από την ίδρυσή της, στις 10 Ιουλίου 1919, η Bentley παρουσιάζει το EXP 100 GT. Ένα άκρως εντυπωσιακό Grand Tourer, το οποίο ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Το μήκους 5,8 μέτρων και πλάτους 2,4 μ. EXP 100 GT είναι ένα μηδενικών ρύπων υπερπολυτελές και ταυτόχρονα σπορ αυτοκίνητο. Αποτελεί το όραμα της βρετανικής μάρκας για τις μετακινήσεις το 2035, για όσους έχουν βέβαια την οικονομική δυνατότητα να οδηγούν ένα μοντέλο της Bentley.

ΡΕΚΟΡ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ BENTLEY ΣΤΟ PIKES PEAK

Με μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας να δίνουν ενέργεια σε τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, το EXP 100 GT θα έχει οδική συμπεριφορά και επιδόσεις ανάλογες ενός συμβατικού supercar: 0-100 km/h σε 2,5 sec και τελική ταχύτητα 300 km/h. Ταυτόχρονα η μέγιστη αυτονομία θα αγγίζει την εντυπωσιακή τιμή των 700 km.

Πέρα από ένα σπορ μοντέλο, το EXP 100 GT θα είναι και ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, με επιλογή του οδηγού του. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ή Bentley Personal Assistant όπως ονομάζεται, θα αναλαμβάνει τη διαχείριση του οχήματος αλλά επίσης την ψυχαγωγία και την άνεση των επιβατών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...