Το BAC Mono R ή… μια καινούργια Lamborghini Huracan

Μόνο 30 μονάδες σε όλο τον κόσμο

  • -
  • -

Το BAC Mono δέχτηκε τη σημαντικότερη αναβάθμιση από το 2011. Η BAC αναφέρει ότι το Mono R είναι ουσιαστικά καινούργιο, ωστόσο εμφανισιακά δείχνει ως μια γερή ανανέωση του μονοθέσιου supercar. To Mono R είναι ένα υψηλών επιδόσεων, ελαφρύ και πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του. Συγκεκριμένα, αγγίζει τα 345 PS (+35 ίππους πιο δυνατό) και ζυγίζει 555 κιλά (25 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με το απλό Mono).

Κάτω από το καπό, υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 2.5 κινητήρας, ο οποίος εξελίχθηκε από κοινού με τη Mountune, ενώ ισχυρίζονται ότι είναι ο πιο ισχυρός ατμοσφαιρικός κινητήρας που χρησιμοποιείται στον δημόσιο δρόμο με απόδοση 138 ίππους ανά λίτρο.

Η BAC δηλώνει ότι το νέο της δημιούργημα κατασκευάστηκε εξαρχής και δεν πάτησε πάνω σε κάποιο πλαίσιο, καθώς χρησιμοποιήθηκαν 44 κομμάτια ανθρακονήματος για το περίβλημα του μοντέλου. Η γενική του εικόνα δείχνει πολύ επιθετική, με τη “μύτη” του καρχαρία να ξεχωρίζει στο εμπρός μέρος. Στο πίσω μέρος διακρίνεται η μικρή αεροτομή, η εξαγωγή και ο διαχύτης. Είναι σχεδόν αδύνατο να το καταλάβει κανείς, αλλά είναι 20 mm πιο χαμηλό και 25 mm πιο μακρύ σε σχέση με το Mono.

To BAC Mono R μπορεί να φτάσει τα 96 km/h από στάση σε μόλις 2,5 sec και η τελική του ταχύτητα είναι 274 km/h. Όσον αφορά την τιμή του, το ιδιαίτερο μοντέλο-έκδοση, που θα κατασκευαστεί σε 30 μονάδες (έχουν ήδη πουληθεί), έχει 213.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...