Πού θα δείτε το ελληνικό μονοθέσιο της ART;

Το ταχύτατο, ελληνικό μονοθέσιο της ART θα εκτίθεται το επόμενο διάστημα και το κοινό θα μπορεί να το δει από κοντά, όπως και τους ανθρώπους που το υλοποίησαν. Πού θα γίνουν όλα αυτά;

  • -
  • -

Η Aristotle Racing Team (ART) έχει τη χαρά να ανακοινώσει την παρουσία της στο Mediterranean Cosmos στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2023, φέρνοντας μαζί της το εντυπωσιακό αγωνιστικό μονοθέσιο ART22,με το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student στην Ολλανδία, το περασμένο καλοκαίρι.

Πρόκειται για μια φοιτητική ερευνητική ομάδα, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στόχος της είναι η μελέτη, η σχεδίαση και η κατασκευή ενός βενζινοκίνητου αγωνιστικού μονοθέσιου, με το οποίο συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student, στους οποίους λαμβάνουν μέρος αγωνιστικά μονοθέσια φοιτητικών ομάδων από πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

art22-panepistimio-monothesio

Η ιστορία της ομάδας ART

Η ομάδα ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2006 από 9 φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, έκτοτε η A.R.T. μετράει 24 διεθνείς συμμετοχές στο ενεργητικό της, και πάνω από 300 φοιτητές έχουν υπάρξει μέλη της, διεκδικώντας κάθε χρόνο σημαντικές διακρίσεις.

Δείτε ακόμα: Νέο ρεκόρ Guinness στην επιτάχυνση 0-100 km/h από ηλεκτρικό [video]

Το ART22 είναι το νεότερο από τα 7 αγωνιστικά μονοθέσια που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η ομάδα μέχρι σήμερα. Αποτελούμενο κυρίως από carbon fiber και σχεδιασμένο από φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντικατοπτρίζει την αφοσίωση και την τεχνογνωσία της ομάδας, που στοχεύει στη συνεχή εξέλιξη της.

art22-monothesio-panepistimio

Γνωρίστε το μονοθέσιο, αλλά και τους ανθρώπους που το έφτιαξαν

Τα μέλη της ομάδας θα παρευρίσκονται εκεί, έτοιμα να μοιραστούν την εμπειρία τους πάνω στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς επίσης και να ενημερώσουν το κοινό, σχετικά με τις βελτιώσεις που πρόκειται να φέρει το νέο μονοθέσιο της ομάδας, το ART24 που βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της κατασκευής.

Αν είστε λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αν θα σας ενδιέφερε να δείτε από κοντά τη δουλεία των νέων μηχανικών ή αν ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε τα μέλη της ομάδας, το Mediterranean Cosmos είναι ο προορισμός σας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...