Νέο Fiat 500 Dolcevita: Όνομα και πράγμα

Σήμερα, 4 Ιουλίου, το “500αράκι” έχει γενέθλια και η Fiat αποκαλύπτει μια επετειακή έκδοση που… κολυμπάει στην πολυτέλεια

  • -
  • -

Με μια ειδική έκδοση του θρυλικού “500” γιορτάζει η Fiat τα γενέθλια του ευρωπαϊκού best-seller της, το οποίο σήμερα (4/7) κλείνει 62 χρόνια ζωής.

Ο λόγος για ένα Fiat 500, με την κωδική ονομασία “Dolcevita”, το οποίο ενσαρκώνει την απόλυτη φινέτσα, ενσωματώνοντας κομψότητα, τα αυθεντικά στοιχεία της ιταλικής τεχνοτροπίας και σύγχρονες, μοδάτες στιλιστικές πινελιές.

Για τον εορτασμό των γενεθλίων του, το μοντέλο «ντύνεται» με το χρώμα Gelato White, συνεπικουρούμενο από ερυθρόλευκες λεπτομέρειες, νίκελ στοιχεία, λευκές ζάντες των 16’’ και μια γυάλινη οροφή.

Το Dolcevita, ακόμη, διατίθεται και σε κάμπριο έκδοση, με μια ειδικά σχεδιασμένη υφασμάτινη οροφή όπου συνυπάρχουν λευκές και γαλάζιες ρίγες, οι οποίες παραπέμπουν στις πολυτελείς ξαπλώστρες της Ιταλικής Ριβιέρα.

Φινέτσα κατακλύζει, όμως, και το εσωτερικό όπου το ξύλινο ταμπλό «αγκαλιάζεται» - για λόγους ανθεκτικότητας- από μια εξαιρετικά λεπτή ειδική επικάλυψη. Μοναδικότητα αντανακλούν και τα δερμάτινα καθίσματα της Frau, στα οποία έχει ραφτεί σε κόκκινο χρώμα το λογότυπο 500.

Πηγή έμπνευσης για το εορταστικό μοντέλο, αποτελεί η Ρώμη της δεκαετίας του '60, ένας τόπος σημείο συνάντησης της παγκόσμιας αφάν γκατέ. Πολυτελή ξενοδοχεία, σκάνδαλα, δαπανηρά πάρτι και εντυπωσιακέ καφέ, συνιστούν το πορτραίτο της εποχής εκείνης που έμεινε στην ιστορία ως “Dolce Vita”.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το 2019 συνιστά ένα έτος ξεχωριστής σημασίας για τη Fiat, μιας και συμπληρώνονται 120 χρόνια από τη γέννησή της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...