Με 150 ίππους το ηλεκτρικό Honda e

Το αυτοκίνητο πόλης προσφέρει αυτονομία 200 km

  • -
  • -

Δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις ενδιαφέροντος έχει δεχτεί η Honda από όλη την Ευρώπη για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που θα κυκλοφορήσει εντός του 2020. Το Honda e πατάει σε πλατφόρμα αποκλειστική για EV και εφοδιάζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 35,5 kWh.

Πλήρως φορτισμένες προσφέρουν ενέργεια για 200 km, αυτονομία που δεν είναι μεν κορυφαία στην κατηγορία, όμως είναι επαρκής για αστικές μετακινήσεις λίγων ημερών. Μέσω ταχυφορτιστή, οι μπαταρίες μπορούν να επανακτήσουν το 80% της ενέργειάς τους εντός 30 λεπτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 ΜΙΚΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2020

Το ηλεκτρικό μοτέρ του Honda e έχει ισχύ 150 ίππων και ροπή 300 Nm. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς, με στόχο αφενός ένα πιο σπορ χαρακτήρα και αφετέρου περισσότερη ευελιξία μέσα στην πόλη (οι εμπρός τροχοί στρίβουν πολύ και χαρίζουν μικρό κύκλο στροφής).

Η Honda υπόσχεται δυναμική οδική συμπεριφορά για το ηλεκτρικό της μοντέλο, χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους (οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί κάτω από το πάτωμα) και την ιδανική κατανομή βάρους (50:50).

Όπως και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Honda e φέρει τεχνολογία ενός πεντάλ (Single Pedal Control). Ο οδηγός μπορεί δηλαδή να επιβραδύνει το όχημα, σηκώνοντας απλά το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού, χωρίς να χρειάζεται να πατήσει το φρένο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ HONDA CR-V HYBRID

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...