Η Jaguar ετοιμάζει υβριδικό

Αντίπαλος του Lexus LS 600h, μέχρι το 2014

  • -
  • -

Είναι «κοινό» μυστικό πως και η Jaguar ετοιμάζεται να μπει στο χωρό των υβριδικών. Αν και δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση, η πολυτελής μάρκα φαίνεται να ετοιμάζει μια υβριδική έκδοση της νέας XJ. Η υβριδική Jaguar αναμένεται να χρησιμοποιεί έναν 3λιτρο TDV6 κινητήρα turbodiesel, έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 48 PS (35 kW) και αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων της ZF.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης είναι παρόμοιο με αυτό που θα χρησιμοποιεί η άλλη μάρκα του ομίλου, η Land Rover στο πρωτότυπο ''range_e'' που ετοιμάζει να βάλει σε παραγωγή το 2013. Στόχος της Land Rover είναι το νέο υβριδικό της μοντέλο να έχει αυτονομία 30 km με την αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα και να επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 190km/h. Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Μηχανικό του τομέα υβριδικών της Jaguar-Land Rover, Peter Richings, το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε όχημα με κινητήρα σε διαμήκη διάταξη. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν κάθε μοντέλο της Jaguar (με εξαίρεση την X-type) θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Εκτός αυτού όμως, η Jaguar φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο και υβριδικών οχημάτων με επεκτεινόμενη αυτονομία, σαν τα Chevrolet Volt και Opel Ampera. Αυτό σημαίνει πως ένας ηλεκτροκινητήρας θα τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου. Μόλις αυτή αποφορτιστεί, ένας μικρός κινητήρας βενζίνης ή diesel θα αναλαμβάνει τη φόρτισή της και την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...