Ανανεωμένη BMW X1: Πιο φρέσκια και υβριδική (vid)

Το βασικό SUV της γερμανικής μάρκας ενισχύει την παρουσία του στην premium compact κατηγορία

  • -
  • -

Με μία σειρά από επεμβάσεις, η Χ1 αποκτά πιο σύγχρονη εικόνα, τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά. Το δημοφιλές compact SUV της BMW ανανεώθηκε, ώστε να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές του που πληθαίνουν διαρκώς.

Οπτικά, στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η νέα εικόνα της BMW, με τα μεγάλα «νεφρά» που ενώνονται στο κέντρο τους και τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα. Λιγότερο εμφανείς είναι οι αλλαγές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Στην κορυφή των εκδόσεων είναι η X1 M Sport, η οποία φέρει αεροδυναμικό πακέτο, χαμηλότερη σπορ ανάρτηση και διακοσμητικά στοιχεία.

Στο ταμπλό υπάρχει οθόνη 6,5 ιντσών (στάνταρ), ενώ σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης ο ιδιοκτήτης της Χ1 μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε οθόνες 8,8 ή 10,25 ιντσών. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνοντα συρόμενα (κατά 13 cm) πίσω καθίσματα.

Η ανανεωμένη BMW X1 προσφέρεται σε 16 συνδυασμούς κινητήρα-κιβωτίου, από τη βασική έκδοση diesel sDrive16d με 116 ίππους (κατανάλωση 4,1 lt/100 km και ρύποι 107 g/km) μέχρι τις δυνατές βενζίνης xDrive25i και πετρελαίου xDrive25d, αμφότερες με 231 PS.

Η έκδοση όμως που ξεχωρίζει είναι η plug-in υβριδική xDrive25e, η οποία θα αρχίσει να κατασκευάζεται τον Μάρτιο του 2020. Με μπαταρίες τέταρτης γενιάς, η υβριδική Χ1 θα μπορεί να διανύσει πάνω από 50 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Η μεικτή κατανάλωση είναι μόλις 2 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 43 g/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...