Επετειακή BMW M5 με 625 PS: Συλλεκτική και άγρια

Η BMW τιμά το δημοφιλές μοντέλο χαρίζοντάς του απαράμιλλο στιλ και κορυφαίες επιδόσεις

  • -
  • -

Ξεφυλλίζοντας το ημερολόγιο 35 χρόνια πριν, ανακαλούμε στην μνήμη την απόφαση της BMW να...παντρέψει στο "σώμα" ενός μοντέλου τον δυναμισμό ενός σπορ αυτοκινήτου με την άνεση και τη λειτουργικότητα ενός μεγάλου οικογενειακού.

Τιτλοφορούμενο ως BMW M5 και τροφοδοτούμενο με τον εξακύλινδρο κινητήρα της BMW M1, το νεότευκτο ζωηρό μοντέλο, στο πέρασμα των χρόνων, θεμελίωσε ένα ισχυρό όνομα. Τελευταίος «απόγονός» του, η σημερινή BMW M5 έκτης γενιάς, ένα sports sedan που έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς παγκοσμίως.

Για να γιορτάσει, λοιπόν, τις τρεισήμισι δεκαετίες ζωής της, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει την BMW M5 Edition 35 Years, μια ειδική έκδοση, περιορισμένου αριθμού αντίτυπων (350 μονάδες), η οποία θα λανσαριστεί στην παγκόσμια αγορά τον προσεχή Ιούλιο (2019).



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ BMW M5 & i8 ROADSTER

Το επερχόμενο μοντέλο τροφοδοτείται από έναν V8 κινητήρα τεχνολογίας MTwinTurbo, ο οποίος αποδίδει 625 ίππους και 750 nm ροπή. Για τη μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς φροντίζει το σύστημα MxDrive. H ευστάθεια και η πρόσφυση δεν «αγχώνουν» το επετειακό μοντέλο, το οποίο «σπριντάρει» στα 100 km/h σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα.

Πέρα από τις υψηλές επιδόσεις, απαρατήρητη στην BMW M5 Edition 35 Years δεν περνάει και η ελκυστική σιλουέτα της, η οποία τονίζεται από το μεταλλικό  Frozen Dark Grey II χρώμα της. Ταιριαστές με το αμάξωμα είναι και οι ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών και η τετραπλή απόληξη των εξατμίσεων που διατηρούν ανόθευτη τη λογική της μάρκας για επιβλητική παρουσία, ενώ τη δίψα για διαφοροποίηση ικανοποιούν οι έντονες ακμές του καπού.

Οι «οπαδοί» του μεγάλου σπορ οικογενειακού δεν θα γοητευτούν μόνο από το «σουλούπι» της “35 edition”, καθώς η σκούρα απόχρωση έχει «διεισδύσει» και στο εσωτερικό, με έντονη την παρουσία του στα πολυλειτουργικά δερμάτινα καθίσματα.

Όσον αφορά την τιμή της BMW M5 Edition 35 Years, αυτή έχει γνωστοποιηθεί μόνο για την αγορά των ΗΠΑ και αντιστοιχεί σε 128.995 δολάρια (144.513 ευρώ)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...