Η νέα McLaren GT είναι το πρακτικό supercar των 620 ίππων (vid)

Με συνολικό χώρο αποσκευών 570 λίτρα!

  • -
  • -

H McLaren GT θα ταράξει τα νερά της grand tourer κατηγορίας, συνδυάζοντας χαμηλό βάρος, ισχυρό κινητήρα και απροσδόκητο χώρο στο εσωτερικό. Εκτός όμως όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών, η βρετανική φίρμα προσφέρει στο νέο μοντέλο και την εμφάνιση ενός αληθινού supercar.

Ας «βουτήξουμε» όμως στην ουσία, η νέα McLaren GT απευθύνεται σε ένα νέο κοινό, που αναζητά επιδόσεις και εμφάνιση ενός supercar, αλλά να μην είναι σε βάρος της άνεσης και της πρακτικότητας. Βασίζεται σε ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο, χαρίζοντας υψηλά επίπεδα ακαμψίας, κρατώντας το συνολικό βάρος του μοντέλου στα 1.530 κιλά. Το "δυνατό" του χαρτί, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι ο χώρος αποσκευών, που ανοίγοντας το πίσω τζάμι αποκαλύπτονται 420 λίτρα! Η McLaren ανέφερε ότι για να ελευθερώσει αυτόν τον –ομολογουμένως- τεράστιο χώρο για supercar, έπρεπε να τοποθετήσει τον κινητήρα καθώς και το σύστημα εξαγωγής όσο πιο χαμηλά γίνεται. Παράλληλα, στο εμπρός μέρος, υπάρχει ακόμα ένας χώρος 150 λίτρων, φτάνοντας δηλαδή συνολικά τα 570 λίτρα!

Αναφορικά με τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα φαίνονται πολύ άνετα και την ωραία ατμόσφαιρα συμπληρώνει ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και το υψηλής τεχνολογίας multimedia της φίρμας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον προαιρετικό εξοπλισμό –μεταξύ άλλων- υπάρχει και η ηλεκτροχρωματική γυάλινη οροφή, η οποία σκουραίνει ανάλογα με την ποσότητα φωτός που μπαίνει στην καμπίνα. Ακόμα, η McLaren δηλώνει ότι ο θόρυβος του μοτέρ που περνάει στο εσωτερικό είναι δραματικά πιο χαμηλός σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της εταιρείας. Μιλώντας για τον κινητήρα, η GT εφοδιάζεται με τον νέο 4λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα των 620 ίππων και 630 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,2 sec.

Το σύστημα ανάρτησης προέρχεται από την κορυφαία 720S, το οποίο –μέσω αισθητήρων- «διαβάζει» το οδόστρωμα και προσαρμόζεται ανάλογα σε μόλις... δύο milliseconds.

Η νέα McLaren GT διατίθεται παγκοσμίως για παραγγελία, ενώ οι παραδόσεις έχουν δρομολογηθεί για τα τέλη του χρόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...