Venue: Αυτό είναι το μικρότερο και πιο προσιτό SUV της Hyundai (vid)

Παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης

  • -
  • -

Στην παρουσίαση του Hyundai Venue προχώρησε η νοτιοκορεάτική μάρκα στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Το Venue θα αποτελέσει το υπ’ αριθμόν 7 στη διεθνή γκάμα SUV της Hyundai και θα τοποθετηθεί στη βάση της. Θα κατασκευάζεται στην πόλη Ulsan της Κορέας, και θα είναι το SUV της μάρκας που θα διατίθεται στη χαμηλότερη τιμή.

Με συνολικό μήκος 4.03 m, το Venue «υπολείπεται» κατά 13 cm από το Kona (4.16 m). Βέβαια, με κριτήρια το πλάτος (1.77m) και το ύψος (1.56m) το Venue δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από το τελευταίο (1,8 και 1.54 m αντίστοιχα).

Πηγή τροφοδότησης του νέου SUV είναι ο τετρακύλινδρος Smartstream Gamma της Hyundai των 1.6 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων είτε με αυτόματο κιβώτιο έξυπνης μετάδοσης (Intelligent Variable Transmission, IVT). Όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου αυτή ανέρχεται σε μόλις 7,13/100 km, καθοριστικό ρόλο στο οποίο διαδραματίζει μια σειρά τροποποιήσεων και αναβαθμίσεων του εν λόγω κινητήρα.

Σε επίπεδο εμφάνισης, το Venue υιοθετεί ένα δυναμικό λουκ, με αρκετές ακμές, ενώ η μάσκα του ακολουθεί την ίδια λογική αυτής του Kona, με τα LED φώτα και τους προβολείς σε σχήμα κύβου. Στον στάνταρ εξοπλισμό διατίθενται ζάντες 15’’, αν και προσφέρεται και η επιλογή για ζάντες αλουμινίου των 17’’.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η ψηφιακή οθόνη αφής των 8’’, τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ενώ υποβοήθηση και ενισχυμένη ασφάλεια προσφέρει μια σειρά τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων, τα Forward Collision – Avoidance Assist (FCA), Lane Keepiing Assist (LKA), Blind Spot Collision Warning (BCW), Driver Attention Warning (DAW), Rear Cross-Traffic Warning (RCCW).

Το μικρό SUV της Hyundai, Venue, θα αρχίσει την εμπορική του πορεία στο τέλος του έτους. Βέβαια, προς το παρόν, ο σχεδιασμός της μάρκας δεν προβλέπει τη διάθεσή του στην Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...