Volkswagen ID. Roomzz: Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV έρχεται το 2021 (vid)

Το πρωτότυπο SUV μηδενικών ρύπων έκανε πρεμιέρα στην έκθεση της Σαγκάης

  • -
  • -

Το πιο πρόσφατο μέλος της “οικογένειας ID.” της Volkswagen, καλωσόρισε η γερμανική μάρκα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Brand SUV Night" λίγες ώρες πριν... προσγειωθεί και επίσημα στο Σαλόνι της Σαγκάης.

Ο λόγος για το αμιγώς ηλεκτρικό ID.Roomzz, ένα μεγάλο (μήκους 5 μέτρων) SUV με κύριο χαρακτηριστικό του την πολυχρηστικότητα, μιας και φέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί τόσο ως οικογενειακό αυτοκίνητο όσο και για πολυτελές όχημα επιχειρηματιών. Το ID. Roomzz θα λανσαριστεί αρχικά στην κινεζική αγορά το 2021.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, η ενσωματωμένη μπαταρία των 82 kWh του χαρίζει αυτονομία έως και 450 km (σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP), ενώ χάρη σε ένα σύστημα ταχείας φόρτισης 150 kW μπορεί να «γεμίσει» τις μπαταρίες του σε ποσοστό 80% μέσα σε μισή ώρα.

Δύο ηλεκτροκινητήρες χαρίζουν συνεχώς κίνηση και στους δύο άξονες, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται σε 306 ίππους. Η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση αποτελεί ζήτημα 6,6 δευτερολέπτων, ενώ, όπως συμβαίνει με όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η μέγιστη ροπή είναι άμεσα διαθέσιμη.

Επιπροσθέτως, παρέχει ποικίλες δυνατότητες εξατομίκευσης, ενώ διευκόλυνση προσφέρει η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, η οποία, σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, επιτρέπει στον οδηγό να παραχωρήσει τον έλεγχο στο αυτοκίνητο, το όποιο θα αναλάβει και τον ρόλο της «επικοινωνίας» με τα παρακείμενα οχήματα μέσω διαδραστικών φωτεινών ζωνών.

Σε επίπεδο σχεδίασης διατηρεί ανόθευτη τη φουτουριστική λογική που ακολουθούν και υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Οι υπερβολές, βέβαια, απουσιάζουν με τις εντυπώσεις να κλέβουν τα επιμήκη μπροστινά και πίσω φώτα, καθώς και οι τροχοί.

Η ψηφιοποίηση, τέλος, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του ID. Roomzz, κάτι που είναι καταφανές τόσο στον πίνακα οργάνων και στο τιμόνι του SUV, πάνω από το οποίο αναπαράγονται σημαντικές πληροφορίες για τις οδηγικές συνθήκες.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...