Η νέα Mercedes-Benz Concept GLB (+video)

Το μοντέλο παραγωγής της GLB θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νέα Concept GLB στο Σαλόνι της Σαγκάης, αποτελώντας την πιο πρακτική πλευρά της GLA. Μπορεί η ονομασία του να φέρει τη λέξη concept, ωστόσο το μοντέλο παραγωγής δεν θα διαφέρει εμφανισιακά σχεδόν καθόλου και θα κάνει ντεμπούτο το καλοκαίρι.

Το νέο SUV έχει διαστάσεις 4,63 μέτρα μήκος, 1,89 μέτρα πλάτος και 1,90 μέτρα ύψος, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.829 mm, προσφέροντας χώρο για εφτά επιβάτες. Το πρωτότυπο έχει LED φωτιστικά σώματα πάνω από το παρμπρίζ και 17 ιντσών τροχούς με off-road ελαστικά. Το εσωτερικό θυμίζει την A-Class με τη διπλή οθόνη (πίνακας οργάνων και infotainment), καθώς διατίθεται και το σύστημα MBUX.

Η τρίτη σειρά των καθισμάτων μπορούν να φιλοξενήσουν – σύμφωνα με την εταιρεία- δύο ενήλικες και να αναδιπλωθούν όταν δεν χρησιμποποιούνται ώστε να παρέχουν περισσότερο χώρο στο πορτμπαγκάζ.

Από πλευράς κινητήρων, η Concept GLB εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Η απόδοση του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα είναι 224 PS και 350 Nm, με την ισχύ να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Matic της Mercedes-Benz.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...