Ferrari P80/C: Μόνο για έναν! (video)

Με δύο “πρόσωπα”

  • -
  • -
Ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο εξέλιξε η Ferrari για σχεδόν τέσσερα χρόνια και τελικά το αποκάλυψε σήμερα. Το μοναδικό P80/C έχει βρει ήδη τον ιδιοκτήτη του και μάλιστα η σχεδιαστική ομάδα της ιταλικής φίρμας έλαβε την κατάλληλη ενημέρωση για να κατασκευάσει ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο. Συγκεκριμένα, ήθελε ένα νέο μοντέλο με αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από τα σύγχρονα πρωτότυπα, ενώ να είναι εμπνευσμένο από δύο κλασικές Ferrari, τις 330 P3/P4 και την Dino 206 S του 1966.

Με αυτά στη “φαρέτρα” τους, οι ειδικοί βασίστηκαν στην αγωνιστική 488 GT3, η οποία φέρει υψηλή απόδοση και το μακρύ μεταξόνιο της 488 GTB. Αυτό έδωσε χώρο στους designers να κάνουν πιο επιθετική τη θέση οδήγησης. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης επιθυμούσε το αυτοκίνητο να έχει δύο “πρόσωπα”: ένα αγωνιστικό, το οποίο περιλαμβάνει ανθρακονημάτινη αεροτομή και 18 ιντσών τροχούς και ένα ως έκθεμα. Στο τελευταίο δεν θα είναι φορτωμένο με υπερβολικά αεροδυναμικά βοηθήματα, ωστόσο θα πατάει επάνω σε 21 ιντσών τροχούς.

Η P80/C χαρακτηρίζεται ως αγωνιστικό μοντέλο, αλλά δεν ακολουθεί τους κανονισμούς κάποιου συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Συνεπώς, η ελευθερία στα… επιπλέον αξεσουάρ ήταν δεδομένη. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 3.9 twin-turbo V8 κινητήρας, που συνδυάζεται με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Τέλος, η τιμή δεν περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση, αλλά το βίντεο είναι άκρως αναλυτικό και απολαυστικό ταυτόχρονα…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...