Το ακριβότερο νέο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί

Τις εξωφρενικές επιδόσεις της Bugatti “La Voiture Noire” θα απολαύσει μόνο ένας οδηγός

  • -
  • -

Σε πόλο έλξης για τους λάτρεις του αυτοκινήτου έχει μετατραπεί το περίπτερο της Bugatti στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, μιας και εκεί δεσπόζει το «Μαύρο Αυτοκίνητο», η ολοκαίνουρια “La Voiture Noire”.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη πασίγνωστη Chiron, η οποία στο πλαίσιο των εορτασμών της μάρκας για τα 110 χρόνια,  εξοπλίζεται με ένα εντυπωσιακό περιτύλιγμα και επιδόσεις που προκαλούν.Η “La Voiture Noire” θα «στολίζει» το γκαράζ μόλις ενός οδηγού (σ.σ. πρόκειται για one-off αυτοκίνητο), ο οποίος προκειμένου να την κάνει δική του χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία του… τουλάχιστον 11 εκ. ευρώ (προ φόρων).

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 63 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 63 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Σύμφωνα, μάλιστα, με εκτιμήσεις το τελικό ποσό άγγιξε τα 17 εκ. ευρώ, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο κάτοχος του αυτοκινήτου είναι γνωστό στέλεχος της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η τιμή πώλησης του το καθιστά το ακριβότερο νέο αυτοκίνητο που περάσει ποτέ τη γραμμή παραγωγής.

Βέβαια, η εν λόγω μεγάλη οικονομική θυσία θα έχει αντίκρισμα, μιας και ο 8λιτρος 16κύλινδρος κινητήρας αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής.

Όπως επισημαίνουν παράλληλα οι ιθύνοντες της γαλλικής φίρμας, το μαύρο «αγρίμι» δεν θα προσφέρει αποκλειστικά την οδηγική απόλαυση των εξωφρενικών επιδόσεων, αλλά και ατελείωτες δόσεις κομψότητας και πολυτέλειας. Οι τελευταίες είναι εμφανείς μέσω των ευδιάκριτων κάθετων γραμμών που διαπερνούν το αμάξωμα, καθώς και των ενσωματωμένων προφυλακτήρων στον «κορμό» του αυτοκινήτου.

Βέβαια, το “La Voiture Noire” δεν αποκλίνει από τον φιλοσοφικό πυρήνα της Bugatti για δυναμισμό, για τον οποίο φροντίζουν –μεταξύ άλλων- οι έντονες ακμές του, οι ζάντες, καθώς και το αγριεμένο πίσω μέρος, το οποίο στεγάζει τις έξι απολήξεις της εξάτμισης, καθώς και έναν απόλυτα επιβλητικό διαχύτη.

To «Μαύρο Αυτοκίνητο» κατασκευάστηκε τιμής ένεκεν των μόλις τεσσάρων Bugatti Type 57 SC Atlantic (σ.σ. δεκαετία του 30), με την αξία κάθε μονάδας να εκτιμάται πως ξεπερνάει σήμερα τα 50 εκ. ευρώ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...