To ηλεκτρικό Polestar 2 με 39.900 ευρώ

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής από την Polestar

  • -
  • -

Η Polestar είχε παρουσιάσει πρόσφατα το Polestar 1, που αποτελούσε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο από τη φίρμα που λανσάρει αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Τώρα, αποκαλύπτει το Polestar 2, το οποίο θα είναι το ηλεκτρικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει άμεσα και μάλιστα θα κοστίζει ενδεικτικά 39.900 ευρώ. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο τοποθετείται στην premium compact EV κατηγορία, δηλαδή θα είναι ανταγωνιστής του Tesla Model 3.

To Polestar 2 εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh. Η αυτονομία του φτάνει έως και 500 χιλιόμετρα (σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP) και βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) της Volvo. Το σύστημα κίνησης του Polestar 2, που παρέχει ισχύ και στους τέσσερις τροχούς, αποδίδει 408 ίππους (300 kW) και 660 Nm ροπής. Αυτό μεταφράζεται σε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 63 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 63 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Polestar 2 είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα στον κόσμο που ενσωματώνει ένα σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας βασισμένο στο λειτουργικό Android με ό,τι συνεπάγεται. Πιο συγκεκριμένα, το λειτουργικό σύστημα του αυτοκινήτου συνεργάζεται με όλες τις εφαρμογές της Google (Google Assistant, Google Maps κλπ.) και η επικοινωνία του οδηγού με το UI γίνεται μέσω των φωνητικών εντολών και της οθόνης αφής 11 ιντσών. Παράλληλα, με την τεχνολογία Phone-as-Key, επιτρέπει την κοινή χρήση του αυτοκινήτου (Car Sharing) και προσφέρει δυνατότητες διασύνδεσης που δημιουργούν μια νέα εμπειρία ιδιοκτησίας, μέσα από υπηρεσίες όπως το pick-up and delivery, (συντήρηση, καθαρισμός, φόρτιση, που εκτελούνται από τρίτους μέσω ψηφιακού κλειδιού). Επιτρέπει επίσης στο Polestar 2 να «αισθάνεται» πότε πλησιάζει ο οδηγός του. Έξυπνα χαρακτηριστικά όπως τα μεγεθυμένα γραφικά στον πίνακα οργάνων διευκολύνουν τον οδηγό να δει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την αυτονομία πριν εισέλθει στο αυτοκίνητο. Το Polestar 2 μπορεί επίσης να προ-εκτιμήσει την επόμενη κίνηση του οδηγού και να δημιουργήσει μια συναρπαστική εμπειρία, προετοιμάζοντας τις συνθήκες στην καμπίνα και ενεργοποιώντας τη διαδικασία γρήγορης εκκίνησης.

Η παραγωγή του Polestar 2 ξεκινά στις αρχές του 2020.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...