Ανανεωμένο Mitsubishi ASX

Αισθητικές, τεχνολογικές και μηχανολογικές αλλαγές

  • -
  • -
H Mitsubishi θα αποκαλύψει το ανανεωμένο ASX στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιαπωνική εταιρεία προχωράει σε facelift του εν λόγω SUV, ωστόσο –θα μας επιτρέψετε να γράψουμε ότι- είναι η πιο ουσιαστική από την  πρώτη φορά που λανσαρίστηκε, το 2009.

Σχεδιαστικά, υιοθετεί πολλά χαρακτηριστικά από το Eclipse Cross, όπως είναι η εμπρός γρίλια, τα νέα φωτιστικά σώματα, τα LED φώτα ημέρας και τους νέους προφυλακτήρες. Στο πίσω μέρος, μια έντονη αλλαγή που συναντάμε είναι τα νέα γραφικά των φώτων, τα οποία είναι τεχνολογίας LED. Πιο κάτω, υπάρχει ο νέος διαχύτης που προσφέρει μια πιο off-road «αύρα» στο compact SUV και η χρωματική παλέτα αυξήθηκε με τρεις καινούργιες αποχρώσεις: κόκκινη, πορτοκαλί και καφέ.


Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο Mitsubishi ASX έχει νέο infotainment σύστημα με μεγαλύτερη οθόνη αφής 8 ιντσών και σύστημα πλοήγησης της TomTom για τις πλούσιες εκδόσεις, το οποίο συνεργάζεται με εφαρμογή που σε περίπτωση «διαβάσει» χαμηλή στάθμη καυσίμου, το navi σε προειδοποιεί και σε κατευθύνει στο πλησιέστερο πρατήριο. 


Στην Ευρώπη, το νέο ASX θα διατίθεται με έναν 2λιτρο MIVEC 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος συνεργάζεται είτε με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είτε με το ανανεωμένο CVT (6 σχέσεων). Παράλληλα, προσφέρεται ως δικίνητο και ως τετρακίνητο. Καμία αναφορά δεν έγινε στο σχετικό δελτίο τύπου, για το εάν υπάρξουν περισσότεροι κινητήρες και μάλιστα χαμηλότερου κυβισμού.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...