Αποκαλύφθηκε το νέο Audi TT RS

Εμπλουτίζεται η «συμμορία» των 400 ίππων

  • -
  • -
Η Audi είχε αποκαλύψει τον Ιούλιο του 2018 το ανανεωμένο TT, ωστόσο άφησαν απ’ έξω την RS σειρά. Έφτασε όμως και αυτή η στιγμή με τη φίρμα με τους τέσσερεις δακτυλίους να παρουσιάσει την ισχυρότερη έκδοση του compact σπορ μοντέλου τόσο σε coupe όσο και σε roadster εκδοχή. Η μεγάλη εμπρός γρίλια με τις γνώριμες κυψέλες ενισχύουν την ψύξη του 5κύλινδρου μοτέρ και σύμφωνα με την εταιρεία η σχεδίαση του εμπρόσθιου προφυλακτήρα είναι εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Έχεις τη δυνατότητα να ζητήσεις να βαφτεί το μικρό σπόιλερ στο χρώμα του αμαξώματος ή να επιλέξεις την γυαλιστερή είτε την αλουμινένια απόχρωση. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η σταθερή αεροτομή και η λεπτή γραμμή που ενώνει την μία πλευρά των φώτων με την άλλη, κάτι που έχουμε συναντήσει σε αρκετά νέα μοντέλα της, όπως το Q8. Παράλληλα, τα φώτα φέρουν στάνταρ τεχνολογία LED, ενώ με επιπλέον κόστος μπορείτε να τα αναβαθμίσετε σε matrix LED και OLED για τα πίσω. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν μια πιο πλούσια χρωματική παλέτα στη διάθεσή τους. Περνώντας στο εσωτερικό, δεν άλλαξε ιδιαίτερα από την προηγούμενη γενιά. Η απεικόνιση όλων των πληροφοριών και ενημερώσεων γίνεται μέσω της ψηφιακής οθόνης 12,3 ιντσών πίσω από το σπορ τιμόνι, η οποία αναλαμβάνει ταυτόχρονα και χρέη ενός πίνακα οργάνου. Για την έκδοση RS διατίθεται και αισθητικά πακέτα, που παρέχουν μπλε ή κόκκινες λεπτομέρειες.

Κάτω από το καπό, η Audi διάλεξε φυσικά τον βραβευμένο κινητήρα στην κατηγορία του για ένατη συνεχόμενη φορά ως ο «International Engine of the Year» 2.5 TFSI  των 400 ίππων και 480 Nm ροπής. Η coupe έκδοση μπορεί να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,7 sec, καθώς η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h ηλεκτρονικά (προαιρετικά στα 280 km/h). Η ισχύς μεταφέρεται μέσω του συστήματος Quattro και του αυτόματου κιβωτίου S tronic 7 σχέσεων στους τέσσερεις 19 ή 20 ιντσών τροχούς. 

Η Audi θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες από τις 7 Φεβρουαρίου με την τιμή να ξεκινάει από τα 67.700 ευρώ για την κλειστή έκδοση και από 70.500 ευρώ για το roadster. Η τιμή αφορά τη γερμανική αγορά.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...