Αυτή είναι η ανανεωμένη BMW Σειρά 7

Με βελτιωμένο V8 κινητήρα και τα... τεράστια "νεφρά"

  • -
  • -
Μετά από αρκετές φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει, η ανανεωμένη BMW Σειρά 7 έκανε το επίσημο ντεμπούτο της, αναδεικνύοντας τη μεγάλη της εμπρόσθια γρίλια και κάποιες τεχνολογικές και μηχανολογικές προσθήκες. Τα κατά 40% μεγαλύτερα «νεφρά» συνδυάζονται με τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, τα οποία διαθέτουν προαιρετικά τεχνολογία laser. Πάνω από τη μάσκα διακρίνουμε το ελάχιστα διαφορετικό καπό και τα φτερά έχουν φαρδύνει. Μια από τις καλύτερες στιλιστικές πινελιές στη νέα 7άρα βρίσκεται στο πίσω μέρος, όπου τα φανάρια (δεξιά και αριστερά) ενώνονται με μια λεπτή κόκκινη γραμμή. Μιλώντας για τα πίσω φώτα, έχουν λεπτύνει κατά 3,5 cm σε σχέση με τον προκάτοχό του. 
Μπαίνοντας στο πολυτελές εσωτερικό της ανανεωμένης BMW Σειράς 7 συναντάς το πιο πρόσφατο πίνακα οργάνων, που έχουμε δει στη Σειρά 8 και την Χ5. Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία προσφέρει νέο δερμάτινο σαλόνι, αναβαθμισμένη ακουστική στην καμπίνα και στάνταρ ασύρματη φόρτιση μπροστά από τις ποτηροθήκες.
Μηχανολογικά έχουμε στην κορυφή τον V12 της M760 με τους 608 ίππους και τα 850 Nm ροπής, ενώ οι μηχανικοί «πείραξαν» τον 4.4 V8, ο οποίος αποδίδει πλέον 530 ίππους (82 ίππους παραπάνω από την προηγούμενη έκδοση) και 750 Nm ροπής (100 Nm παραπάνω). Στην έκδοση 750i xDrive με τον νέο V8 επιτρέπει στο μεγάλο sedan να επιταχύνει και να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε 3,9 sec. Κατά το λανσάρισμα, η 7άρα θα διατίθεται και σε έκδοση plug-in hybrid, η οποία συνδυάζει τον 6κύλινδρο κινητήρα των 284 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 84 kW (114 ίππων). Η συνδυαστική τους ισχύς αγγίζει τα 394 άλογα και το σπιντ 0-100 km/h έρχεται σε 4,9 sec. Παράλληλα, βελτιώθηκε το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, που θα είναι και στον στάνταρ εξοπλισμό του νέου μοντέλου. Ακόμα, στην βασική έκδοση θα υπάρχει και το Launch Control, ενώ στην PHEV έκδοση το κιβώτιο είναι διαφορετικό, αλλά εξίσου αποδοτικό. 


Η νέα BMW 7 θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες τον Απρίλιο και οι τιμές θα ανακοινωθούν κοντά στην ημερομηνία λανσαρίσματος.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...