Εντυπωσιάζει το νέο Kia Soul

Νέα εμφάνιση, ξεχωριστές εκδόσεις και… ηλεκτρικό

  • -
  • -

H τελευταία γενιά του Kia Soul έκανε το ντεμπούτο της στο Σαλόνι του Λος Άντζελες και παρόλο που κρατάει τη σιλουέτα του προκατόχου του, έχει μια πληθώρα από σημαντικές αλλαγές.

Το νέο Soul υιοθετεί για ακόμα μια φορά την «κουτένια» σχεδίαση, αλλά τα στενά εμπρός φωτιστικά σώματα και η μεγαλύτερη γρίλια χαρίζει μια πιο φουτουριστική αισθητική στο ιδιαίτερο μοντέλο. Το πίσω τμήμα εντυπωσιάζει, με την εταιρεία να έχει τοποθετήσει φώτα που εφάπτονται στην τρίτη κολώνα, όπου συναντάμε το λογότυπο «Soul».

Όσον αφορά τους κινητήρες, η έκδοση βενζίνης με 2λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα αποδίδει 150 ίππους και 178 Nm ροπής. Το εν λόγω μοτέρ συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή με αυτόματο IVT. Για αυτούς που αναζητούν κάτι πιο γρήγορο υπάρχει και ένας 4κύλινδρος 1.600άρης turbo κινητήρας με 204 ίππους και 265 Nm ροπής. Στην γκάμα του Soul θα προστεθεί και μια σημαντική έκδοση, αυτή που κινείται 100% με… ρεύμα. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και την ακαριαία ροπή των 395 Νm και μάλιστα προσαρμόζεται ανάλογα με τα πέντε προγράμματα οδήγησης που επιλέγει ο οδηγός (Eco, Comfort, Sport και Eco+). Εκτός από το «έξυπνο» σύστημα ανάκτησης ενέργειας, το Soul EV περιλαμβάνει και paddles πίσω από το τιμόνι, για να έχει ο οδηγός τον έλεγχο για το πότε θα επιβραδύνει (και πόσο), ώστε να ανακτήσει περισσότερη (ή λιγότερη) ενέργεια.

Στο εσωτερικό βρίσκεται μια 10,25 ιντσών οθόνη αφής με τη δυνατότητα split screen, ενώ περιλαμβάνεται η κάμερα οπισθοπορείας και όλα τα σύγχρονα πακέτα συνδεσιμότητας (Android Auto, Apple CarPlay και Bluetooth). Ακόμα, στον προαιρετικό κατάλογο υπάρχει η ασύρματη φόρτιση smartphone, Head-up display 8 ιντσών, καθώς και το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα από τη Harman Kardon. Το Kia Soul διαθέτει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας, όπως είναι τα Forward Collision Avoidance, Lane Keeping Assist, Lane Changing Assist, Driver Attention Warning, Blind-spot Collision Warning, Rear Cross Collision Warning, Smart Cruise Control, και High Beam Assist. Τέλος, το μοντέλο της Kia θα προσφέρεται και σε εκδόσεις GT-Line, X-Line και EX Design.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...