Νέο Range Rover Evoque (+video)

Η Land Rover αποκαλύπτει τη 2η γενιά του Evoque, το οποίο έπαθε… Velar!

  • -
  • -

Αυτή είναι η δεύτερη γενιά του Range Rover Evoque, το οποίο έφτασε μετά από εφτάμιση χρόνια. Παρά το μεγάλο χρονικό κενό, η ομοιότητα με τον αντικαταστάτη του είναι εμφανέστατη. Βέβαια, οι αισθητικές αλλαγές που έχουν γίνει δείχνουν ένα «μικρό» Velar, ειδικά στο εμπρός τμήμα, αλλά και στο πίσω.

Τόσο το νέο Velar όσο και το νέο Evoque δεν βασίζονται σε νέα πλατφόρμα, αλλά μια αναβαθμισμένη version της D8. Το αποτέλεσμα από μηχανολογικής άποψης είναι ότι θα μοιράζεται τους γνώριμους κινητήρες της γκάμας της φίρμας βενζίνης και diesel με αποδόσεις από 150 έως και 300 ίππους. Τα παραπάνω μοτέρ συνδυάζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο εννιά σχέσεων της ZF, εκτός από τη βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση που διατίθεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Aργότερα, το νέο Evoque θα είναι διαθέσιμο με mild hybrid κινητήρα, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση και τους εκπεμπόμενους ρύπους CO2. Περνώντας στο εσωτερικό του, η Land Rover τοποθέτησε νέο τιμόνι, καινούργιο πίνακα οργάνων και σύστημα infotainment με δύο μεγάλες οθόνες, με τη δεύτερη (στο κάτω μέρος) να αναλαμβάνει τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού και των προγραμμάτων οδήγησης. Σε αντίθεση όμως με το Velar, ο επιλογέας του κιβωτίου δεν αναδύεται από την κεντρική κονσόλα όταν εκκινείς τον κινητήρα, αλλά έχει την παραδοσιακή του θέση. Οι ικανότητες εκτός δρόμου έχουν αναβαθμιστεί λόγω της δεύτερης γενιάς συστήματος 4x4, καθώς και του Terrain Response 2, το οποίο αναλαμβάνει την αυτόματη ρύθμιση των αναρτήσεων ανάλογα με το τερέν που κινείται το αυτοκίνητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Evoque μπορεί, σύμφωνα με την εταιρεία, να «επιπλέει» στό νερό με βάθος έως 60 cm.

Οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν μείνει σχεδόν ίδιες με τον προκάτοχό του, ωστόσο οι μηχανικοί κατάφεραν να δημιουργήσουν επιπλέον χώρο στην καμπίνα χάρη στην αύξηση του μεταξονίου. Τώρα υπάρχει μεγαλύτερος χώρος (+20mm) για τα γόνατα των πίσω επιβατών και μεγαλύτερο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Ακόμα, ο χώρος αποσκευών μεγάλωσε κατά 10%, φτάνοντας πλέον τα 591 λίτρα, ενώ στην περίπτωση αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων ο όγκος εκτοξεύεται στα 1383 λίτρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...