McLaren Senna GTR με 825 ίππους

Και όχι, δεν μπορεί να γίνει δική σου!

  • -
  • -
Η βρετανική εταιρεία έχει επιβεβαιώσει την έναρξη παραγωγής της αμιγώς αγωνιστικής McLaren Senna, τη GTR. Η φίρμα με έδρα το Woking ανακοίνωσε ελάχιστα τεχνικά στοιχεία, ενώ μια γεύση έχουμε πάρει ήδη από την Έκθεση της Γενεύης, όπου παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και η πρωτότυπη μορφή του supercar.

H εκρηκτική McLaren Senna GTR θα παραχθεί σε λίγα αντίτυπα και η εξέλιξή της θα ξεκινήσει μέσα στον μήνα. Θα εφοδιάζεται με τον γνώριμο 4λιτρο twin-turbo V8, αλλά η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί κατά 25 ίππους σε σχέση με την απλή έκδοση, φτάνοντας δηλαδή τους 825 ίππους. Άγνωστο είναι ακόμα το πόσο θα ζυγίζει και πιθανό να μην γνωρίζει ούτε η McLaren, αλλά είναι σίγουρο ότι θα παρέχει 1.000 κιλά κάθετης δύναμης.

Λόγω του ότι είναι αγωνιστική η έκδοση, το εσωτερικό είναι αρκετά λιτό. Μάλιστα έχουν αφαιρεθεί οι αερόσακοι, καθώς και το σύστημα πολυμέσων από την κεντρική κονσόλα. Νέο θα είναι το τιμόνι και τα paddles. Το air condition θα είναι στάνταρ μιας και όποιος έχει τα χρήματα να αποκτήσει αυτό το «τέρας» θα θέλει να κάθεται και να οδηγεί μέσα στην πίστα ευχάριστα. Φυσικά, έχουν αναβαθμιστεί τα συστήματα ανάρτησης και πέδησης. Στην τελευταία περίπτωση η απόδοση του φρεναρίσματος έχει αυξηθεί κατά 20%.



Όταν η McLaren αποκάλυψε το concept, η βρετανική εταιρεία βολιδοσκόπησε την κατάσταση ώστε να καταλάβει πόσοι είναι αυτοί που θα ενδιαφερθούν για να αγοράσουν το νέο αγωνιστικό supercar. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι σήμερα, η McLaren θα προχωρήσει στην κατασκευή 75 μονάδων, που είναι μια απολύτως φυσιολογική τιμή, κάτι που πολλοί ίσως να μην πούνε το ίδιο και για το κόστος απόκτησης που θα φτάνει τα 1,26 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, μιας και καμία από αυτές δεν πρόκειται να γίνουν δικές σας, αφού είναι ήδη «λογοδοσμένες» με το κατάλληλο αντίτιμο.

*Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η πρωτότυπη McLaren Senna GTR
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...