Πληροφορίες για την ηλεκτρική Aston Martin Rapide E

Το μηδενικών ρύπων 4θυρο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019

  • -
  • -

Η Aston Martin αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο παραγωγής της ηλεκτρικής Rapid E, που θα αποτελεί το πρώτο 4θυρο «πράσινο» μοντέλο της βρετανικής φίρμας.

Η αμιγώς ηλεκτρική Aston Martin Rapide E θα είναι πολύ περιορισμένης παραγωγής και συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν μόλις 155 μονάδες, που θα φέρουν ηλεκτροκινητήρες τελευταίας τεχνολογίας και μπαταρία 65 kWh. Οι μηχανικοί της Aston Martin τοποθέτησαν τα στοιχεία των μπαταριών και τα υπόλοιπα «καλούδια», εκεί που στην βενζινοκίνητη έκδοση υπάρχει ο 6λιτρος V12 κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και το ρεζερβουάρ.

Δύο ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι στον πίσω άξονα με συνδυαστική απόδοση λίγο πάνω από τους 610 ίππους και 950 Nm ροπής. Με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Rapide E αναμένεται να φτάνει τα 96 km/h από στάση σε λιγότερα από 4 sec. Όσον αφορά την αυτονομία του, σύμφωνα με τον νέο τρόπο μετρήσεων WLTP, το ηλεκτρικό Rapide θα ξεπερνάει τα 320 χιλιόμετρα.

Η Aston Martin συνεργάστηκε με τη Williams Advanced Engineering για την ανάπτυξη της Rapide E. Ένας από τους κυριότερους στόχους ήταν η καλή ψύξη των στοιχείων των μπαταριών και των ηλεκτροκινητήρων, ώστε η απόδοσή τους να παραμένει σταθερά υψηλή.

Η εξωτερική εμφάνιση δεν περιμένουμε να απέχει πολύ από τη βενζινοκίνητη έκδοση, ωστόσο θα διαθέτει ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα και ζάντες που βοηθούν στην για ακόμα καλύτερη αεροδυναμική αντίσταση. Η νέα Aston Martin δέχεται ήδη αιτήσεις ενδιαφέροντος με τον πρώτο ιδιοκτήτη να παραλαμβάνει στο τέταρτο 3μηνο του 2019.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...