Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz (vid)

Το EQC προσφέρει αυτονομία 450 km με μία φόρτιση

  • -
  • -

Τη Στοκχόλμη επέλεξε η Mercedes-Benz για να λανσάρει τη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων EQ και ταυτόχρονα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με το αστέρι στη μάσκα. Το EQC διατηρεί μεν το σουλούπι των SUV της γερμανικής μάρκας, όμως η μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και οι τροχοί «φωνάζουν» ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο. Το λανσάρισμά του στην Ευρώπη θα γίνει εντός του 2019.

Το ηλεκτρικό EQC τοποθετείται από πλευράς διαστάσεων (μήκος 4,76 μ. και πλάτος 1,88 μ.) ανάμεσα στα συμβατικά SUV GLC και GLE. Φέρει μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 80 kWh, οι οποίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Ζυγίζουν 650 κιλά και συμβάλλουν ώστε το συνολικό βάρος του EQC να πλησιάζει τους 2,5 τόνους.

Οι μπαταρίες προσφέρουν αυτονομία 450 km με μία φόρτιση, σύμφωνα με τον κύκλο NEDC. Σε κάθε άξονα υπάρχει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ, γεγονός που καθιστά το Mercedes-Benz EQC τετρακίνητο. Η συνδυαστική τους ισχύς ανέρχεται σε 408 ίππους και η ροπή στα 765 Nm. Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας αναλαμβάνει να κινεί το EQC στις χαμηλές ταχύτητες, ενώ ο πίσω προσθέτει την επιπλέον ισχύ. Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 5,1 sec, όμως η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 180 km/h προκειμένου να μην υποχωρεί σημαντικά η αυτονομία.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε προφίλ (Comfort, Eco, Max Range, Sport, Individual) ανάλογα αν θέλει επιδόσεις, άνεση ή μέγιστη αυτονομία. Επιπλέον, ανάλογα με το πρόγραμμα επανάκτησης ενέργειας, το EQC μπορεί να φρενάρει απλά σηκώνοντας το πόδι από το πεντάλ του γκαζιού.

Πέρα από πολυτελές, το εσωτερικό του EQC είναι ψηφιακό (με δύο οθόνες δίπλα-δίπλα στο ταμπλό στα πρότυπα της A-Class) και πλήρως συνδεδεμένο (οι υπηρεσίες Mercedes me κρατούν συνεχώς ενημερωμένο τον ιδιοκτήτη μέσω του smartphone).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...