Αντίο Auris, καλώς ήρθες Corolla!

Η Toyota επαναφέρει το όνομα με το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία στην μικρομεσαία κατηγορία

  • -
  • -

Οι παλαιότεροι θυμόμαστε τις Corolla να πλημμυρίζουν τους ελληνικούς δρόμους τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 η Toyota επέλεξε το όνομα Auris για το μικρομεσαίο της hatchback, μία κίνηση που τότε ξένισε πολλούς. Από το 1966 όταν άρχισε η παραγωγή της στην Ιαπωνία και μέχρι σήμερα, έχουν πωληθεί περισσότερα από 45 εκατ. αυτοκίνητα, ξεπερνώντας ακόμη και το Beetle!

Η Toyota αποφάσισε να στείλει στην… ιστορία το όνομα Auris και να επαναφέρει αυτό της Corolla για όλα τα αμαξώματα του μικρομεσαίου της μοντέλου: hatchback, sedan, station wagon. Το τελευταίο θα ονομάζεται Corolla Touring Sports και μαζί με το hatch θα κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Παρίσι στην υβριδική έκδοση. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη στις αρχές του 2019.

Η νέα Corolla, το πίσω μέρος της οποίας βλέπουμε στη φωτογραφία, βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA της Toyota, ίδια με αυτή του C-HR και του Prius. Οι hybrid εκδόσεις θα διατίθενται είτε με τον γνώριμο 1.8 των 122 ίππων είτε με έναν πιο ισχυρό 2λιτρο κινητήρα 180 ίππων. Στην τελευταία περίπτωση, το μικρομεσαίο μοντέλο θα "ξετυλίγει" τον πιο επιθετικό του χαρακτήρα, με τον χρήστη να έχει άμεση «επικοινωνία» με το αυτοκίνητο χάρη στα paddles πίσω από το τιμόνι. Τέλος, η Toyota θα συνεχίσει να προσφέρει τον 1.2 turbo βενζινοκινητήρα των 116 ίππων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στο Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΑ TOYOTA SUPRA ΣΤΟ GOODWOOD

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...