Ford Ranger Raptor: Το απόλυτο pick-up

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για το σκληροτράχηλο και εκρηκτικό Raptor

  • -
  • -

Το Ford Ranger Raptor κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη και γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο που παρουσιάζεται στην Έκθεση Gamescom, αφού θα πρωταγωνιστήσει στο video racing game Forza Horizon 4. Στους κανονικούς δρόμους θα πατήσει τους τροχούς μέσα στο 2019. Πρόκειται για ένα δημιούργημα της Ford Performance, που διακρίνεται για τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του που μπορεί να συνδυάσει με επιδόσεις εκτός δρόμου.

Πατάει σε ένα ειδικά εξελιγμένο πλαίσιο με ανάρτηση ικανή να ισοπεδώσει ότι βρει στο διάβα της. Για την κίνηση φροντίζει ένα μοτέρ Bi-turbo 2.0 EcoBlue με 213 ίππους και ροπή 500 Nm, ενώ για τη μετάδοση να φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων! Το σύστημα πέδησης αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους εμπρός 332 x 32 mm και αεριζόμενους δίσκους πίσω 332 x 24 mm.

Τα ελαστικά είναι παντός εδάφους της BF Goodrich με διάσταση 285/70 R17, ειδικά εξελιγμένα για το Ranger Raptor, με χάραξη που παρέχει πρόσφυση στο βρεγμένο, στη λάσπη, στην άμμο και στο χιόνι. Επιπλέον, το Raptor έχει ενισχύσεις στο κάτω μέρος με ατσάλι υψηλής αντοχής πάχους 2,3 mm προκειμένου να περνάει αλώβητο από κάθε είδους δυσκολία.

Δυναμικό σε σχεδίαση εξωτερικά, ξεχωρίζει από τη χαρακτηριστική μάσκα, τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και τα μεγάλα φτερά του που επιτρέπουν στην ανάρτηση και τα ελαστικά να έχουν μεγάλη διαδρομή. Από την άλλη, στο εσωτερικό κυριαρχεί η ποιότητα που συνδυάζεται με αρμονία στα χρώματα και υλικά ανθεκτικά στη χρήση, ενώ παρέχει και όλες τις ευκολίες που συνοδεύουν το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3.

Το Ford Ranger Raptor διαθέτει έξι προφίλ οδήγησης μέσω του Terrain Management System. Έτσι ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα:

  • Normal mode – έμφαση στην άνεση και την οικονομική κατανάλωση
  • Sport mode – ταχύτερη απόκριση για σπορ οδήγηση στο δρόμο
  • Grass/Gravel/Snow mode – σχεδιασμένο για να εμπνέει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση σε ολισθηρά off-road και ανώμαλα εδάφη
  • Mud/Sand mode – ρυθμίζει την απόκριση του οχήματος για βέλτιστη πρόσφυση και κίνηση σε χαλαρά εδάφη όπως η άμμος και η λάσπη
  • Rock mode – ειδικά για οδήγηση με χαμηλή ταχύτητα σε πετρώδη εδάφη, όπου ο ομαλός έλεγχος είναι πρωταρχικής σημασίας
  • Baja mode – ρυθμίζει την απόκριση για οδήγηση εκτός δρόμου με υψηλές ταχύτητες, κάτι που χρειάζονται οι οδηγοί στο διάσημο Baja Desert Rally


AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...