Νέο Ariel Atom 4 με 0-100 km/h σε 2,8 sec

Με μοτέρ από Honda Civic Type R

  • -
  • -

Σίγουρα καταλαβαίνουμε όλους εσάς που μόλις είδατε το νέο Atom Ariel συνειδητοποιήσατε ότι τίποτα απολύτως δεν άλλαξε. Όσο περίεργο και να σας φαίνεται όμως, επανακατασκευάστηκε από πάνω μέχρι κάτω.

Το νέο Ariel Atom 4 φέρει ένα καινούργιο πλαίσιο, το οποίο είναι κατά 15% πιο άκαμπτο από τον προκάτοχό του. Υπάρχει περισσότερος χώρος μέσα στην «καμπίνα», αλλά συνεχίζει να φιλοξενεί μόνο δύο άτομα. Παράλληλα, έχουν αναβαθμιστεί τα συστήματα ανάρτησης, διεύθυνσης και πέδησης, ενώ το αμάξωμα έχει αλλάξει ελάχιστα βελτιώνοντας την αεροδυναμική του. Για την ακρίβεια, μόνο τρία μέρη μεταφέρθηκαν αυτούσια από την προηγούμενη γενιά: ο συμπλέκτης, τα πεντάλ και το καπάκι ανεφοδιασμού καυσίμου. Η ισχύς του προέρχεται από τον γνώριμο 2λιτρο turbo κινητήρα 320 ίππων του Honda Civic Type R με τη διαφορά ότι έχει εφαρμοστεί ειδική κεντρική μονάδα ελέγχου από την Ariel για το Atom 4. To launch control, καθώς και το σύστημα ευστάθειας βρίσκονται στον προαιρετικό κατάλογο.

Η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8 sec και η μέγιστη ταχύτητα είναι 260 km/h. Η κίνηση προέρχεται από τον πίσω άξονα, αφού βέβαια περάσει από το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και το μπλοκέ διαφορικό. Το «ανοιχτό» πιστάδικο όχημα πατάει επάνω σε 16 και 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Σε περίπτωση που επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής τις ανθρακονημάτινες ζάντες, τότε θα γλιτώσει το 50% του βάρους από τους στάνταρ τροχούς.

Το κόστος για την αγγλική αγορά είναι 40.000 λίρες (45.200 ευρώ) με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για την επερχόμενη άνοιξη. Μόλις 100 μονάδες θα κατασκευάζονται κάθε χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...