O Pininfarina θα φτιάχνει τα… δικά του αυτοκίνητα

Την αρχή κάνει το ηλεκτρικό hypercar, PF0

  • -
  • -

Ο Pininfarina είναι γνωστός στον χώρο του αυτοκινήτου για τα δημιουργήματά του. Παρόλο που τόσα χρόνια περιοριζόταν στο σχεδιαστικό κομμάτι, ο ιταλικός οίκος αποφάσισε να παράγει επιτέλους και τα δικά του οχήματα. Πρώτο στη σειρά είναι ένα hypercar με την κωδική ονομασία PF0, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Η Automobili Pininfarina έδειξε ήδη αρκετά ακαθόριστα σχέδια κεκλισμένων των θυρών από το πρώτο πρωτότυπο της εταιρείας. Κάποιοι εκλεκτοί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το «χαμηλό, πολυτελές και ηλεκτρικό hypercar» στο Goodwood. Το κόστος του μοντέλου, όταν περάσει στην παραγωγή, αναμένεται να αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν θα κυκλοφορήσει νωρίτερα από τα τέλη του 2020.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το PF0 εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση περίπου 2.000 ίππους, ενώ το βάρος του είναι λιγότερο από 2.000 κιλά. Η διαδικασία 0-100 km/h υπολογίζεται ότι θα διαρκεί κάτω από 2 sec και για να αγγίξει τα 300 km/h από στάση χρειάζεται κάτω από 12 sec. Η μέγιστη ταχύτητα θα φτάνει τα 402 km/h. Ως ηλεκτρικό, το σημαντικότερο στοιχείο είναι η αυτονομία, που μπορεί να διανύει 500 με κάθε πλήρη φόρτιση.

Ο Pininfarina δεν θα μείνει μόνο σε αυτού του τύπου οχήματος, αλλά θα προχωρήσει στην παραγωγή περισσότερων ηλεκτρικών, ακόμα και SUV μοντέλων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...