Νέα BMW X5

Μεγάλωσε και αγρίεψε

  • -
  • -

Η νέα BMW X5 αποκαλύφθηκε από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και η εμφάνισή της έχει κρατήσει τον γνώριμο χαρακτήρα του πληθωρικού SUV. Ωστόσο, τα «νεφρά» στο εμπρός μέρος έχουν μεγαλώσει, όπως ακριβώς έγινε και στα μικρότερα μοντέλα της οικογένειας Χ. Εκτός από τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τα νέα φωτιστικά σώματα, οι διαστάσεις του μοντέλου έχουν αυξηθεί (36 mm σε μήκος, 66 mm σε πλάτος και 19 mm σε ύψος). Παράλληλα, το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 42 mm, αφήνοντας χώρο στην πολυτελέστατη καμπίνα. Εκεί συναντάς τα υψηλής ποιότητας υλικά και την προηγμένη τεχνολογία. Ο οδηγός κάθεται πίσω από ένα νέο τιμόνι και στο ταμπλό υπάρχει η οθόνη 12,3 ιντσών με το infotainment να έχει αναβαθμιστεί και το μενού να έχει γίνει πιο απλό. Επίσης, το νέο SUV μπορεί να εξοπλιστεί με ατμοσφαιρικό φωτισμό LED και θερμαινόμενες/ψυχόμενες ποτηροθήκες. Ο προαιρετικός κατάλογος είναι… τεράστιος, αλλά μεταξύ άλλων υπάρχει ο τετραζωνικός κλιματισμός, η κατά 30% μεγαλύτερη πανοραμική ηλιοροφή και το ηχοσύστημα B&W Diamond Surround Sound System με 20 ηχεία. Ακόμα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής του ειδικού κινηματογραφικού συστήματος για τους πίσω επιβάτες με οθόνες 10,2 ιντσών τοποθετημένα στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ SUV της ελληνικής αγοράς

Μπορεί τα τεχνολογικά καλούδια να είναι ευχάριστα, αλλά το ατού των SUV είναι αναμφίβολα ο χώρος και η πρακτικότητα που προσφέρουν. Έτσι, η νέα Χ5 προσφέρει 645 λίτρα χώρο αποσκευών, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.860 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα. Η Χ5 θα συνεχίσει να διατίθεται και ως 7θέσια, αλλά οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν περισσότερες από 5 θέσεις θα περιμένουν την αναμενόμενη Χ7.

Κατά το λανσάρισμα, η νέα BMW X5 θα προσφέρεται με τέσσερις κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ξεκινώντας από τους βενζινοκινητήρες, η βασική επιλογή είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 3λιτρος κινητήρας των 340 ίππων και 450 Nm ροπής. Η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,5 sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 243 km/h. Η Χ5 xDrive50i , η οποία δεν θα προσφέρεται στην ευρωπαϊκή αγορά, εφοδιάζεται με τον twin-turbo 4.4 V8 των 462 ίππων και 650 Nm ροπής. Από πλευράς diesel, η entry-level βερσιόν είναι με τον 3λιτρο 6κύλινδρο 265 ίππων και 620 Nm ροπής, ενώ αυτός που ξεχωρίζει από θέμα ισχύος βρίσκεται στην έκδοση X5 M50d με τον τετραπλά υπερτροφοδοτούμενο 3λιτρο κινητήρα των 400 ίππων και 760 Nm ροπής. Ο τελευταίος σημειώνει το 0-100 km/h σε 5,2 sec.

Τα μηχανολογικά σύνολα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της BMW, που στέλνει τη ροπή σε όλους τους τροχούς. Αργότερα, θα προστεθεί μια υβριδική έκδοση και μια υψηλών επιδόσεων, X5 M.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...