Audi Q8: Μία λιμουζίνα σε μορφή SUV (vid)

Γοητεία, πολυτέλεια και κίνηση εκτός δρόμου σε ένα αυτοκίνητο 5 μέτρων

  • -
  • -

Πιο φαρδύ και χαμηλότερο από το Q7, το νέο SUV της Audi προτάσσει το σπορ χαρακτήρα του. Το Q8 έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή των οχημάτων ελεύθερου χρόνου της μάρκας από το Ingolstadt. Έκανε πρεμιέρα στην Κίνα και στους ευρωπαϊκούς δρόμους θα αρχίσει να κυκλοφορεί πριν λήξει το καλοκαίρι.

Αποτελώντας τη ναυαρχίδα των SUV και το… ανήσυχο αδελφό της λιμουζίνας Α8, το Q8 ανεβάζει σε νέα επίπεδα την άνεση και την πολυτέλεια που συνοδεύουν κάθε Audi. Με μήκος 4,99 μέτρα και μεταξόνιο 3 μέτρα, το Q8 προσφέρει άνετο εσωτερικό για 5 επιβάτες και μεγάλο χώρο αποσκευών. Η κλίση της οροφής προς τα πίσω δεν είναι έντονη και δεν επηρεάζει αρνητικά τον… αέρα πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

Οπτικά, η μεγάλη εξάγωνη γρίλια «δηλώνει» ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα μοντέλο της Audi. Με αυτήν ενώνονται τα φωτιστικά σώματα και οι εισαγωγές αέρα, διαμορφώνοντας μία μάσκα σχήματος «Χ». Εντυπωσιακά στοιχεία είναι οι τεράστιοι τροχοί 22 ιντσών, τα πίσω 3D LED φώτα και οι λεπτομέρειες από χρώμιο. Η εικόνα του εσωτερικού, με το πλήρως ψηφιακό ταμπλό παραπέμπει στα Α6 και Α8.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ AUDI Q5

To Audi Q8 κάνει χρήση της τετρακίνησης quattro, με μηχανικό κεντρικό διαφορικό. Υπό νορμάλ συνθήκες, η ροπή κατανέμεται στους δύο άξονες σε αναλογία 40:60. Όταν απαιτηθεί, τότε η περισσότερη ροπή στέλνεται στον άξονα με την περισσότερη πρόσφυση. Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος (25,4 cm), οι κοντοί πρόβολοι και συστήματα όπως το hill descent control προσφέρουν δυνατότητα κίνησης και μακριά από την άσφαλτο. Προαιρετικά διατίθεται και με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης.

Το Q8 εφοδιάζεται με τεχνολογία mild hybrid (MHEV), η οποία κάνει χρήση ηλεκτρικού συστήματος 48V για περιορισμό κατανάλωσης/ρύπων. Αρχικά θα κυκλοφορήσει με 6κύλινδρο TDI απόδοσης 286 ίππων, ο οποίος χαρίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,3 sec. Θα ακολουθήσουν στις αρχές του 2019 ένας 3λιτρος diesel (231 PS) και ο 3.0 TFSI (340 PS).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ SUV ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...