Τα BX6 Crossover και το ηλεκτρικό BXi7 της Borgward

Ένα νεανικό και ένα ηλεκτρικό crossover από την κινεζογερμανική φίρμα

  • -
  • -
Σε μια εσωτερική εκδήλωση, η Borgward αποκάλυψε τα νέα BX6  και BXi7, τα οποία θα εμπλουτίσουν την γκάμα της φίρμας.

Ξεκινώντας από το BX6, το νέο compact crossover έχει σκοπό να μαγνητίσει το ενδιαφέρον μικρότερων ηλικιακά αγοραστών, κάτι που ενισχύεται από την δυνατότητα εξατομίκευσης τόσο αισθητικά όσο και αεροδυναμικά. Προφανώς, η πηγή έμπνευσης είναι η νέα BMW X4 μιας και παρατηρούμε αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες. Στο εσωτερικό, το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με σπορ τιμόνι, δερμάτινο σαλόνι και ηλεκτρικό κάθισμα με 10 διαφορετικές ρυθμίσεις. Επίσης, υπάρχει και οθόνη αφής 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ SUV της αγοράς!
Κάτω από το καπό, η ισχύς προέρχεται από έναν turbo 2λιτρο κινητήρα 224 ίππων και 300 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Μάλιστα, το νέο BX6 προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης, που αναγνωρίζει την απώλεια πρόσφυσης και αντιδράει σε 0,12 sec. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέση κατανάλωση του νέου crossover είναι μόλις 7,1 lt/100 km.
Από την άλλη, το νέο ΒΧi7 είναι το ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας. Εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και παράγει 242 ίππους και 390 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 7,9 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 195 km/h.
Η Borgward αρνήθηκε να αναφέρει τη χωρητικότηα της μπαταρίας ιόντων-λιθίου, αλλά η αυτονομία που προσφέρει με μία μόλις φόρτιση είναι 375 km. Όταν η μπαταρία εξαντληθεί, η διαδικασία ταχυφόρτισης φτάνει τη μπαταρία στο 80% σε μόλις 45 λεπτά. Εκτός όμως από την ενδιαφέρουσα αυτονομία, η μπαταρία διαθέτει και μια “έξυπνη μονάδα διαχείριση θερμοκρασίας”, που επιτρέπει στο σύστημα να λειτουργεί φυσιολογικά ακόμα και αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -30 ή 55 βαθμούς Κελσίου.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...