Και γρήγορο και πρακτικό: Νέο Audi RS5 Sportback

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για το πεντάθυρο coupe επιδόσεων

  • -
  • -

Η οικογένεια RS της Audi υποδέχεται ένα νέο μέλος, το οποίο θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Μετά το RS5 Coupe έρχεται το RS5 Sportback, με πίσω πόρτες που αυξάνουν την πρακτικότητα σε ένα αυτοκίνητο που φημίζεται για το στήσιμο και τις καυτές του επιδόσεις. Και όπως δήλωσε ο Michael-Julius Renz, επικεφαλής της Audi Sport, «είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο που περιμένουμε να κατακτήσει όλες τις αγορές».

Κινητήρας είναι ο γνωστός 2.9 TFSI, διάταξης V6 και με διπλό turbo, που αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής. Το Audi RS 5 Sportback επιταχύνει από στάση στα 96 km/h σε 3,9 sec και φθάνει σε τελική τα 280 km/h. Η ροπή περνά και στους δύο άξονες (υπό φυσιολογικές συνθήκες σε αναλογία 40/60) μέσω του 8τάχυτου tiptronic και της μόνιμης τετρακίνησης quattro. Όταν διαπιστωθεί απώλεια πρόσφυσης, τότε η ροπή μπορεί να φθάσει έως το 85% μπροστά και το 70% πίσω. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνει σπορ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Το επιθετικό body kit κάνει το RS5 Sportback να... συστήνεται άμεσα. Μεγάλες εισαγωγές αέρα, λεπτομέρειες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, πίσω διαχύτης, διπλή οβάλ απόληξη της εξάτμισης, 19άρες ζάντες αλουμινίου (προαιρετικά 20 ιντσών), πίσω αεροτομή, είναι ορισμένα στοιχεία του νέου μοντέλου της Audi. Στο πολυτελές και σπορ εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν 5 άτομα, με τον οδηγό να κρατά το όμορφο τριάκτινο τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος στεφάνης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...