Νέο Touareg: Το πιο πολυτελές Volkswagen (vid)

Το μεγάλο SUV εφοδιάζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και οθόνη αφής 15 ιντσών!

  • -
  • -

Το σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνου επέλεξε η Volkswagen για να παρουσιάσει το νέο Touareg, τη ναυαρχίδα της γκάμας της. Με την τρίτη γενιά του μεγάλου SUV η γερμανική εταιρεία κάνει ένα άλμα στους τομείς της τεχνολογίας και της πολυτέλειας, αμφισβητώντας ανοικτά τις premium μάρκες.  

Το μήκους 4,88 μέτρων SUV δείχνει σχεδιαστικά σαν ένα μεγάλο T-Roc, με αρκετές λεπτομέρειες από χρώμιο, την τεράστια μάσκα να συνδέεται με τα εμπρός φώτα και μακρόστενα πίσω φωτιστικά σώματα. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στους παρεχόμενους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές (ο όγκος του πορτμπαγκάζ αυξήθηκε από τα 697 στα 810 λίτρα). Παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις, το Touareg είναι κατά 106 κιλά ελαφρύτερο, χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου (σε ποσοστό 48%).

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ SUV ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Εκεί όπου το Touareg θέτει νέα δεδομένα είναι στο κόκπιτ, το οποίο η Volkswagen ονομάζει Innovision Cockpit. Το πλήρως ψηφιακό ταμπλό αποτελείται από οθόνη 12 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και μία τεράστια 15 ιντσών για το κορυφαίο σύστημα πολυμέσων Discover Premium! Στη μακρά λίστα με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα περιλαμβάνεται σύστημα με υπέρυθρες ακτίνες που ανιχνεύει μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ανθρώπους και ζώα, ημι-αυτόνομη οδήγηση έως 60 km/h, ενεργητική τετραδιεύθυνση, αυτόνομη πέδηση κ.α.

Κατά το λανσάρισμά του, το Touareg θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη με δύο V6 πετρελαιοκινητήρες, απόδοσης 231 και 286 ίππων. Θα ακολουθήσουν V6 βενζίνης με 340 PS και V8 diesel με 421 PS. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ευρώπη της plug-in hybrid έκδοσης (συνδυαστικής ισχύος 367 PS).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...