Το αγωνιστικό SEAT Cupra e-Racer

Κραυγάζει σε εμφάνιση, όχι όμως σε ήχο

  • -
  • -

Το Cupra e-Racer δεν δείχνει μόνο εντυπωσιακό, αλλά φέρει και απίστευτες επιδόσεις, τουλάχιστον σύμφωνα με τα νούμερα που δημοσιεύει η ισπανική μάρκα. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, το «πράσινο» αγωνιστικό εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με τη συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 408 ίππους, ωστόσο υπάρχει και η στιγμιαία «έκρηξη» 680 ίππων. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε μόλις 3,2 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 270 km/h.

Το ηλεκτρικό Cupra είναι γρήγορο όσο μια Lamborghini Huracan LP610-4, με τη διαφορά της τελικής ταχύτητας, μιας και το ιταλικό supercar αγγίζει τα 325 km/h. Τα 6.077 στοιχεία των μπαταριών έχουν βάρος 450 κιλά, το 1/3 του συνολικού βάρους του e-Racer, και μπορούν να φορτιστούν πλήρως σε μόλις 40 λεπτά!

Στην υπερβολική εμφάνιση του μοντέλου βρίσκεις και τη λειτουργική πλευρά των αεροδυναμικών επεμβάσεων. Στο εσωτερικό υπάρχει κλωβός ασφαλείας, αρκετό ανθρακόνημα και ένα πολύ ειδικό τιμόνι με δική του οθόνη. Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό αγωνιστικό βασίζεται στην πλατφόρμα του SEAT Leon και όχι του Leon Cupra TCR όπως είχε αρχικά διαρρεύσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...