Η νέα υβριδική Bentley Bentayga

Με 3λιτρο turbo V6 και έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα

  • -
  • -

Η Bentley παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης την υβριδική εκδοχή της Bentayga. Χαρακτηρίζεται ως το πρώτο πολυτελέστατο hybrid SUV στον κόσμο. Το υβριδικό σύνολο φέρει έναν υπερτροφοδοτούμενο 3λιτρο V6 κινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα. Tο νέο SUV μπορεί να ταξιδέψει αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 50 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων –σύμφωνα με το εργοστάσιο- είναι 75 g/km. Μάλιστα, η βρετανική μάρκα αναφέρει ότι η μπαταρία φορτίζεται πλήρως σε μόλις 2,5 ώρες με ειδικό «Power Dock» υπερφορτιστή, ενώ στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί οικιακή πρίζα ο χρόνος που χρειάζεται είναι περίπου 7,5 ώρες.

Για την καλύτερη διαχείριση της αυτονομίας, η Bentayga Hybrid υπολογίζει την «ανάμειξη» του κάθε κινητήρα (εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα) από τη στιγμή που θα καταχωρήσετε τον προορισμό σας στο σύστημα πλοήγησης. Επίσης, η εταιρεία δήλωσε ότι η χρήση ηλεκτρικής λειτουργίας θα είναι μεγαλύτερη μέσα στις πόλεις για ευνόητους λόγους.

Σχεδιαστικά, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, εκτός από τα λογότυπα «Hybrid», καθώς και τις ιδιαίτερες ζάντες. Αλλαγές υπάρχουν στο εσωτερικό, με νέο σύστημα πολυμέσων και πίνακα οργάνων, ο οποίος φιλοξενεί τις «υβριδικές ενδείξεις». Η Bentayga Hybrid θα ξεκινήσει τις παραγγελίες της στο δεύτερο μισό του 2018 και θα προσφέρεται μόνο σε συγκεκριμένες αγορές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...