Το μεγάλο αυτόνομο Volkswagen δεν έχει καν τιμόνι! (vid)

Το I.D. VIZZION κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη και μας δείχνει πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις την επόμενη δεκαετία

  • -
  • -

Στο τελικό στάδιο της αυτόνομης οδήγησης (επίπεδο 5) μας... ταξιδεύει η Volkswagen με το πρωτότυπο I.D. VIZZION. Ένα όχημα που δεν χρειάζεται καμία ανθρώπινη παρέμβαση για να κινείται, καθώς διαθέτει τεχνολογία πλήρους αυτόνομης οδήγησης και τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) με αποτέλεσμα να «μαθαίνει» από την καθημερινότητα και να αντιδρά ανάλογα σε κάθε περίπτωση.

Τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδουν συνδυαστικά 306 ίππους και χαρίζουν τετρακίνηση στο I.D. VIZZION. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 111 kWh, ικανή να προσφέρει αυτονομία 665 km με μία φόρτιση. Το ευρύχωρο εσωτερικό προσφέρει άνετες μετακινήσεις στους επιβάτες, οι οποίοι είναι διαρκώς συνδεδεμένοι με τον έξω κόσμο και μπορούν να εργάζονται, να ψυχαγωγούνται ή να ξεκουράζονται.

Το I.D. VIZZION σκανάρει το πρόσωπο των επιβατών του, ανοίγει αυτόματα τις πόρτες και κάνεις όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις (θέσεις καθισμάτων, μουσική, κλιματισμός, φωτισμός) ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις. Τα πρώτα μέλη της οικογένειας I.D. θα λανσαριστούν το 2020, ενώ 5 χρόνια αργότερα θα κυκλοφορήσουν τα πλήρως αυτόνομα μοντέλα (επίπεδο 4 και 5).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...