Seat Cupra Ateca με 300 ίππους!

Το καυτό compact SUV είναι το πρώτο μοντέλο που θα φέρει το σήμα της Cupra

  • -
  • -

Με την αποκάλυψη του Cupra Ateca συνοδεύτηκε η παρουσίαση της νέας sub brand της Seat. Η Cupra αποκτά τη δική της οντότητα, με ξεχωριστό λογότυπο, όπως έχει συμβεί και με άλλες μάρκες, ενώ θα επιβλέπει και τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ισπανικής εταιρείας. Ο Πρόεδρος της Seat, Luca de Meo, ανακοίνωσε τα πλάνα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Βαρκελώνη.

Η Cupra θα έχει δικά της σημεία πώλησης σε 260 επιλεγμένες εκθέσεις της Seat ανά την Ευρώπη. Πρώτο μοντέλο που θα φέρει το χρυσό σήμα Cupra στη μάσκα του θα είναι το Ateca. Η σπορ έκδοση του μικρομεσαίου SUV θα ξεχωρίζει όχι μόνο οπτικά αλλά και ουσιαστικά, με επεμβάσεις σε όλα τα μηχανικά μέρη.

Το Cupra Ateca εφοδιάζεται με το 2λιτρο turbo του Ομίλου Volkswagen, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης 4Drive και το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Η τελική του ταχύτητα ορίζεται στα 245 km/h ενώ για την επιτάχυνση 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 5,4 sec. Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ένα από τα ακόλουθα προφίλ: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road και Cupra για οδήγηση στο... όριο.

ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 SAMSUNG TABLETS

Πέρα από το δυναμικό body kit με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα φουσκωμένα φτερά και τα σπόιλερ, το Cupra Ateca εφοδιάζεται με τροχούς 19 ιντσών, πίσω διαχύτη, τετραπλή απόληξη εξάτμισης, πίσω αεροτομή κ.α. Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα καθίσματα από δέρμα και αλκαντάρα, το σπορ τιμόνι, τα αλουμινένια πεντάλ και η οθόνη αφής των 8 ιντσών στην οποία εμφανίζονται και πληροφορίες όπως η επιτάχυνση G.

Μελλοντικά μοντέλα με το σήμα της Cupra – αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί η παραγωγή τους – είναι το Ibiza (φωτογραφία κάτω) και το Arona.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...