Peugeot SR1 Concept

Στο κυνήγι επιδόσεων και χαμηλών ρύπων

  • -
  • -

Την παράσταση στο σταντ της Peugeot στη Γενεύη έκλεψε το πρωτότυπο SR1, ένα κομψό υβριδικό ρόουντστερ με χώρους για τρεις. Το SR1 ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Peugeot και, παρότι πρωτότυπο, στελέχη της γαλλικής εταιρείας λένε πως είναι πολύ πιθανό να βγει στην παραγωγή.

Στο SR1 η υβριδική τεχνολογία HYbrid4 της Peugeot συνδυάζεται για πρώτη φορά με βενζινοκινητήρα και πιο συγκεκριμένα με 4κύλινδρο τούρμπο 1,6 λίτρων που αποδίδει 218 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 95 ίππων μπορεί να κινήσει για 12,5 χιλιόμετρα από μόνος του το SR1. Δεδομένου πως κινεί τους πίσω τροχούς, προσθέτει στα πλεονεκτήματα του SR1 την τετρακίνηση. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του SR1 είναι το σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Οι επιδόσεις είναι εφάμιλλες ενός γνήσιου GT (συνολική ισχύς 313 ίπποι, 0-100 km/h σε 4,7 sec), ενώ οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του (εκπομπές CO2: 119 g/km, μέση κατανάλωση 4,9 lt/100 km) συναγωνίζονται αυτές των αυτοκινήτων πόλης. Στο φουτουριστικό εσωτερικό υπάρχουν δύο θέσεις εμπρός και μία πίσω, τοποθετημένη στο κέντρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...